Всеки ден, милиони хора по целия свят са подложени на

...
Всеки ден, милиони хора по целия свят са подложени на
Коментари Харесай

След всяко падение следва възход

Всеки ден, милиони хора по целия свят са подложени на най-различни изпитания и инциденти.

Изправени пред сложни времена, често усещаме голяма болежка, било то на духовно, психическо, прочувствено или физическо равнище.

Понякога най-тежките моменти са толкоз непоносими, че ни се желае просто да се предадем и да зарежем всичко.

Има обаче и различен метод, по който човек може да гледа на всички тези предизвикателства.

Може ли да си визиите, че вместо бариера, която ограничава вашия напредък, предизвикването, което ви мъчи отдавна, в действителност е трамплин, който може да ви изстреля към невъобразими висоти и да ви помогне да реализирате вашите най-съкровени стремежи и фантазии.

С годините осъзнах, че всички провокации, пред които се изправях, както личения си живот, по този начин и в моята кариера, ми даваха нужната мотивация и порив, с цел да доближи по-високо равнище на развиване.

Аз имам вяра в едно доста просто универсално предписание: След всяко проваляне следва напредък!

Възприемането на тази концепция може напълно да промени вашия светоглед  и метода, по който вършиме бизнес. Важно е да осъзнаете, че постигате триумф не макар и на инат на всичките трудности, а с помощта на тях.  

Много постоянно, точно в най-тежките и сложни моменти, човек съумява да събере мислите си и да откри вътрешна воля и блян, който даже не подозира, че има, с цел да стане по-силен и убеден, след като и да било.

За да постигнете триумф в бизнеса са нужни големи старания и отдаденост. Работата е една ежедневна борба, в която колкото по-усърдно и по-здраво работите, толкоз по-големи успехи постигате.  

Всеки сполучлив стартъп и огромна компания имат истории за видимо непреодолими трудности, тежки пречки и големи провали, които са ги предиздвикали да трансформират своите артикули или в някои случаи даже цялата фирмена еднаквост на компанията, с цел да доближат до най-високите равнища в бизнеса.  

За да извършите огромен скок, първо би трябвало леко да се дръпнете обратно и да се засилите към старта.  

От персонален опит и наблюдения, мога да кажа, че всеки важен скок в развитието на моята компания идваше след огромно затруднение, което аз и моят екип трябваше да преодолеем.

Ето и няколко образеца:  

Веднъж се опарих от моите взаимоотношения с един от най-големите ми клиенти, при започване на моята професионална кариера. По това време предлагах услуги, както в областта на връзките с обществеността, по този начин и в тази на бизнес развиването. След тази преживелица осъзнах, че желая да се съсредоточа единствено върху PR активността.

Едва откакто изгубих няколко клиента, съумях да схвана, че би трябвало да се насоча към технологичната ниша. След това, компанията стартира да се специализира и да гради своята известност в областта на технологиите.

Изгубихме много клиенти преди компанията да се трансформира от консултантска компания в дребен бизнес. Загубихме още една група, тъкмо преди да се разраснем до компания от приблизително голямо ниво. Тези скокове в развиването се дължаха значително на оня вид загуби, които ни накараха да се прегрупираме и да внесем нова сила и фокус в нашата работа.

Съвсем неотдавна, нашият уеб страница беше хакнат. Този случай, в последна сметка, стана повода за възобновяване на нашата маркетингова стратегия, което се оказа от извънредно стратегическо значение за бъдещия растежа на организацията.

Както се споделя, най-тъмно е преди зазоряване.

Виждал съм този модел да се повтаря още веднъж и още веднъж. Урокът е в никакъв случай да не се отчайваме, когато ударим дъното. Вместо това, използвайте обстановката като нова опция, която да ви изстреля към висоти, които не сте си представяли, че може да достигнете.

Зак Кътлър, създател и изпълнителен директор  на Cutler PR, за Entrepreneur.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР