Всеки да си знае мястото - така зам.-председателят на Народното

...
Всеки да си знае мястото - така зам.-председателят на Народното
Коментари Харесай

Вигенин към ДБ: Всеки да си знае мястото

Всеки да си знае мястото - по този начин зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин се обърна към " Демократична България " (ДБ). И добави, че " на който не му изнася ", имало още партии в Народното събрание.

За разлика от Демократична България, ние в никакъв случай не сме били в ръководство с ГЕРБ, продължи той, визирайки очевидно историята на изчезналия Реформаторски блок. " Кои са те, че да ни слагат условия ", попита Вигенин, като посочи, че " Демократична България " е по-малка групировка от Българска социалистическа партия и че по няколко основни външнополитически тематики Демократична България гласувала дружно с ГЕРБ.

" Не знам за какво Демократична България са си присвоили правото да дават оценки на останалите политически партии от позицията на шеста политическа мощ ", съобщи Вигенин. 

Зам.-шефът на Народно събрание уточни, че съгласно него нямало потребност измененията в Изборния кодекс за хартиената бюлетина да минават на равнище " комисия " на второ четене в едно съвещание.

Ние сме " за " връщане на хартиената бюлетина редом с машинния избор, само че да има гаранции за почтеност, уточни той.

Какви са те - без тъмна стаичка, а с паравани, с цел да не може да се снимат бюлетини скрито, както и видеонаблюдение. По думите на Вигенин честността на изборите не се подсигурява от Обществения съвет към ЦИК, а от наблюдаващите на партиите в секционните изборни комисии (СИК).

Колегите от Демократична България да се концентрират върху това да имат задоволително способени членове в СИК, наблюдаващи, посъветва Вигенин от ефира на bTV. " Всички останали 26 страни-членки на Европейски Съюз са немодерни, недемократични, защото не гласоподават електронно ", сподели още Вигенин, без да обръща внимание на естонския опит.

" Не сме срещу машинния избор, а сме " за " правото на избор ", добави той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР