Всеки човек се стреми да укрепи тялото си, за да

...
Всеки човек се стреми да укрепи тялото си, за да
Коментари Харесай

Тези храни укрепват тялото

Всеки човек се стреми да укрепи тялото си, с цел да бъде здрав и резистентен на вирусни инфекции през студените зимни месеци. Известно е, че организмът ни се нуждае от витамини, минерали и други потребни субстанции, които елементарно можем да си набавим по натурален път - посредством храната.

Зеленчуците и плодовете ни дават главните витамини, а месото, млякото и млечните артикули, както и ядките ни дават други потребни и значими хранителни субстанции. Може елементарно да открием своя справочник в света на храните, с цел да знаем кои от тях с какво ни зареждат.

За тези, които имат разнообразни разстройства или болести в избрани органи, природата се е погрижила сама да ни подскаже коя храна защо оказва помощ. Даже доста храни външно наподобяват органите, на които оказват помощ. Ще разгледаме някои от тях.

Морков

 Тези храни укрепват тялото

Ако желаете да укрепите очите, морковите са Вашият зарзават. Срязаният морков прилича окото и в действителност се грижи за очите Ви. Той съдържа бетакаротин, помагащ за действие на ретината. Намалява и риска от катаракта. Ако към морковите прибавите маруля, жълтъци, горски и цитрусови плодове, както и бадеми и риба, ще имате чудесно зрение.

Домат

Срязан, този зарзават прилича сърцето с неговите 4 камери и с аления му цвят. Доматите съдържат ликопен, който пази сърцето. Полезни храни за сърцето са също киселото мляко, стафидите, бобът, ябълките, от ядките - лешници, бадеми, фъстъци, както и черен шоколад.

Грозде

 Тези храни укрепват тялото

Гроздовете наподобяват на алвеолите на белите дробове. Семената на гроздето съдържат проантоцинидин, който облекчава пристъпите на астма.

На белите дробове оказват помощ също нарът, лютите чушки, ябълките.

Боб

Бобовото зърно външно прилича на бъбрек. Бобът съдържа минерали и витамини, които са добра основа на уравновесената диета. Той съдържа още фибри, протеин и желязо и по тази причина е скъпа храна. Добър резултат на бъбреците оказват зелето, карфиолът, чесънът, лукът.

Целина

Целината наподобява на костите и укрепва костната система. В костите има висок % натрий, който се набира от целината, а също и витамините К, А, С.

Гъби

 Тези храни укрепват тялото

Гъбите наподобяват на ушна мида, когато ги разрежем. В тях се съдържа витамин D, който пази от загуба на слуха.

Орех

Орехът е копие на мозъка образно. И в действителност орехът е една от най-подходящите храни за този орган, тъй като той се състои от към 60% мазнини и изисква мастни киселини за своето действие.

Банан

 Тези храни укрепват тялото

В бананите се съдържа протеин, от който се получава серотонин - хормона на щастието. Оприличаването на банана на усмивката на индивида не е инцидентно, благополучен човек е здравият човек.

Женшен

Неслучайно китайците считат женшена за храна и лекарство за всичко. Ако се вгледаме в него, той наподобява на човешкото тяло. Съществува виждане, че когато страда някой орган от тялото, човек би трябвало да се храни със същата част от женшена. За органите се яде междинната част, за краката - мустаците му, за бъбреците - плодовете му. Това е една от суперхраните, които природата ни е подарила. Тя е и лекарство, и храна, и стимулатор.

Не по-малки са заслугите за подсилване на тялото ни на боровинките, аленото цвекло, грахът, репичките и доста други, отдаващи от своята мощ на тялото ни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР