Всеки човек има своите предпочитания и всекидневни ритуали. Някои от

...
Всеки човек има своите предпочитания и всекидневни ритуали. Някои от
Коментари Харесай

7 ежедневни навика, които говорят много за вас

Всеки човек има своите желания и всекидневни ритуали. Някои от навиците са нещо напълно обикновено и не осъзнаваме, че те разкриват някои черти от личността ни, които се опитваме да оставим скрити.
Според изследване на Bright Side тези 7 навика приказват доста за нас. Ето какво споделят:

1. ОРГАНИЧНА ХРАНА
Хора, които не употребяват нездравословна храна, а единствено такава от високо качество без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят другите. Те нормално са по-малко алтруисти и мъчно схващат останалите. Смятат, че посредством здравословните си привички печелят задоволително точки, с цел да си разрешат да наставляват другите и даже да преобладават. 

2. СОЛАРУИМ
Много хора осъзнават отрицателните резултати от приемането на неестествен загар, което докара до понижаване известността на солариумите. Има хора, обаче, които ги посещават постоянно, а учените свързват това предпочитание да се излагат на изкуствени лъчи със склонността им към пристрастяване. Например, при такива хора вероятността да станат алкохолици е 6 пъти по-голяма от другите и 3 пъти по-голяма да страдат от сезонни депресии.
5 НЕЩА, които вършим погрешно и биха навредили на здравето
Има неща свързани със здравето, които вършим тъй като сме чули от някъде. Най-общо казано това са бабини деветини и въобще не са потребни...
Прочети повече
3. СТУДЕН ДУШ
Учените настояват, че хората подсъзнателно търсят прочувствена топлота, сменяйки температурата на водата под душа. Например, колкото повече един човек прекарва под топлия душ, толкоз по-самотен се усеща. А тези, които избират леден душ? Според изследването те са инати, егоцентрични и не се преценяват с мнението на близките. Такива хора ще изслушат друга от тяхната позиция, само че няма да се съгласят с нея.

4. ТОРБИЧКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА
Те се появиха на мода преди няколко години и незабавно заместиха найлоновите торбички. Хора, които ги избират, считат, че поради загрижеността си към природата, могат да се наградят и употребяват нездравословна храна като чипс, шоколад, сода.

5. ИМЕЙЛИ
Личната е-поща приказва доста за вас:
- хора, които в никакъв случай не пренебрегват нови писма (сортират ги, изтриват или дават отговор незабавно) обичат да държат всичко под контрол;
- хора, които рядко изтриват известия, откакто ги прочетат, са перфекционисти. Те имат потребност от сигурност и са склонни да натрупат движимости за всеки случай;
- хора, които оставят непрочетени имейли и не ги изтриват, са по-интелигентни, тъй като осъзнават, че прочитането на тези известия няма да им донесе нищо потребно и избират да не си губят времето.

6. “ЛАЙКОВЕ ” В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ
Проучването разкри, че единствено посредством харесванията (лайковете) в обществените медии може да разберете доста за политическите и религиозни разбирания, половата ориентировка, равнище на просветеност. Много търговски марки вършат маркетинговите си проучвани за своите артикули единствено на база на лайковете в обществените медии.

7. ГОРЧИВИ НАПИТКИ
Всеки от нас познава хора, които обичат кафе без сметана или захар. Според учените тези, които избират чисто кафе, са по-склонни към депресии и душевен разстройства. А тези, които обичат бира и тоник и други горчиви питиета могат да имат черти на егоизъм, суетност, нарцисизъм. Хора, които обичат сладко кафе, сладки питиета, са по-открити, не са склонни към експанзия и принуждение и общуването с тях е доста по-леко.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР