Всеки човек днес знае, че най-важното хранене за деня е

...
Всеки човек днес знае, че най-важното хранене за деня е
Коментари Харесай

Пица вместо зърнени закуски сутрин! По-полезно е

Всеки човек през днешния ден знае, че най-важното хранене за деня е закуската. Тя обезпечава нужната сила, както и питателните субстанции, нужни за протичане на метаболизма, за умствените и физически процеси. Закуската би трябвало да бъде пълноценна, с цел да избистри паметта, да изостри вниманието, да увеличи концентрацията и с това да докара до повишение на успеваемостта на работния ни развой.

За да сме енергични и работоспособни през целия ден, е значимо по кое време и какво ядем. Истината е, че огромна част от хората не закусват по разнообразни аргументи. Някои считат, че това е значима част от диетата им за намаляване. Други не разпределят времето си добре заран и не съумяват да заделят няколко минути за закуска. Има и хора, които просто не знаят какво е добре да се яде заран и пропущат това хранене.

А какъв е в действителност положителният избор на закуска, е различен въпрос, който към момента не е изцяло обяснен и търпи промени.

 Зърнени закуски

Доскоро за здравословна закуска се одобряваха зърнените храни. Купичката зърнена закуска с обезмаслено мляко беше примерът на положителното и вярно подбрано утринно меню. Сега тази визия е разколебана.

Експерт по хранене от Ню Йорк сюрпризира своите сънародници. Тя изяснява, че в случай че хората решат да закусят с парче пица, което се смяташе за неприятен избор за храна заран, ще се хранят по-полезно, в сравнение с в случай че заложат на одобрената процедура да стартират деня със зърнени закуски.

Това е една в действителност примамлива концепция освен за американците, само че и за множеството хора по света, тъй като пицата е една от храните с най-вече фенове по света. А в този момент се оказва, че може би обичаното тестено прелъщение е по-добриятстарт за деня от не толкоз харесваната зърнена закуска.

Какви са доводите на американската диетоложка за това изказване?

 Пица за закуска

Според нея пицата обезпечава по-балансиран метод на хранене от зърнените храни, които са цялостни със захар. В едно парче пица със сирене, което се избира от множеството фенове на италианското тестено знамение, въглехидратите, мазнините и протеините са в баланс. В зърнената закуска с мляко въглехидратите са над всяка норма.

Препоръчително ли е да закусваме постоянно с пица?

Всекидневният старт на деня с пица не е добър вид. Фокусът би трябвало да бъде върху балансирането сред въглехидратите, фибрите, протеините в нежното месо и потребните мазнини. Това е засищаща закуска при всевъзможен тип активност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР