Всеизвестен факт е, че бирата насърчава напълняването, най-вече в областта

...
Всеизвестен факт е, че бирата насърчава напълняването, най-вече в областта
Коментари Харесай

Как да пием бира, без да напълнеем?

Всеизвестен факт е, че бирата предизвиква напълняването, най-много в региона на корема. Неслучайно " биреният " стомах е това, от което феновете на напитката не могат да се отърват.

Бирата изцяло незаслужено е оповестена за зложелател номер едно на стройната фигура. Разбира се, пенливата напитка не оказва помощ в битката за тънка талия, само че не е първият провинен за наддаване на тегло.

Знаете ли, че даже съществува диета за ценителите на бирата, която разрешава потреблението на 1 литър пенлива напитка седмично, без това да навреди на фигурата им? Според специалисти това е количеството бира, което може да се употребява за една седмица, без да навредим на здравето и фигурата си.

Полезни свойства на бирата

Бирата е богата на субстанции, които са от изгода за организма:
Дрожди - те съдържат доста витамини, по-специално В, Е, С, които усъвършенстват положението на епидермиса, ноктите и косата. Те също по този начин възстановяват метаболизма. Хмел - намалява равнищата на холестерола и се бори с плаката по стените на артериите. Желязо - контролира хемоглобина в кръвта и възвръща тъканите. Силиций - забавя разрушаването на костната тъкан и предизвиква синтеза на колаген. Фибри - възстановяват храносмилателната система и предотвратяват развиването на атеросклероза. Аминокиселини - прочистват организма от отрови.
Ползите от тази напитка са свързани с:
подсилване на имунната система нормализиране на метаболизма засищане на организма с макро-, микроелементи и витамини. понижаване на холестерола до безвредни равнища поощряване процесите за филтриране на бъбреците 
Защо доста диетолози считат бирата за рискова за фигурата?

Първо, тъй като несъразмерната консумация на пенливата напитка изостря възприятието на апетит, което е много мъчно да се овладее. По принцип човек напълнява не поради бирата, а поради потреблението на висококалоричните храни, които употребява с нея.

Второ, бирата въздейства на задържането на течности.

Тя унищожава и оцветява емайла на зъбите. И също така предизвиква стомашно-чревни болести.

Консумацията на бира в количество 2 литра седмично води до проблеми с тежестта. Това се дължи на погрешно действие на метаболизма и бъбреците, след което течността се задържа в тъканите.

Как да пиете бира вярно?

Разбира се, тялото на всеки човек е самостоятелно, само че има общи рекомендации от експерти, които в композиция с подобаваща диета, усилват шанса от опазване на тежестта.

Не пийте бира от бутилката

Разклащането на напитката задейства процеса на окисляване, което усилва възприятието на апетит.

Не смесвайте алкохол

Алкохолните питиета са много калорични, тъй че не се предлага да се пият няколко типа алкохол по едно и също време.

Предпочитайте " жива " бира пред пенлива напитка в чаша и кутиите.

Контролирайте се

Не забравяйте общите рекомендации за консумация на алкохол: за дамите е възможно да пият 500 мл седмично, за мъжете - 1 литър.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР