Все повече местни власти в САЩ приемат правила, разрешаващи на

...
Все повече местни власти в САЩ приемат правила, разрешаващи на
Коментари Харесай

Все повече местни власти в САЩ разрешават отглеждането на пилета в домашни условия

Все повече локални управляващи в Съединени американски щати одобряват правила, разрешаващи на жителите да отглеждат пилета в дворовете си. Фактът, че от ден на ден градове се ориентират в тази посока, демонстрира терзанията поради инфлацията на храните и дефицита на яйца, оповестява Reason. Домашните пилета се ценят поради техните яйца, безплатния тор, както и способността да управляват популацията на дребните вредители, като да вземем за пример гъсеници. През последните няколко години огромни американски градове, включително Денвър и Сиатъл, позволиха на хората да отглеждат пилета в дворовете си.

Отглеждането на пилета в домашни условия може да има и провокации. Те могат да станат жертва на хищници като лисици, също така могат да бъдат носители и да предават заболявания. Въпреки тези провокации се регистрира растеж в развъждането на пилета. Окръг Стори, в щата Айова, е едно от местата, където се взимат ограничения да се разреши на жителите да отглеждат пилета в своите дворове. Властите в окръг Сесил, щата Мериленд, също обмислят да разрешат развъждането на кокошки. Тяхното предложение обаче ще забрани това да вършат хората, живеещи в " градските жилищни региони ". В Палатин, щата Илинойс, се обмислят промени, които биха понижили доста регулаторните спънки, с които се сблъскват евентуалните притежатели.

Въпреки явно подобряващата се конюнктура доста градове към момента не разрешават или мощно лимитират развъждането на домашни пилета. В началото на предходната година управляващите в Уелсборо, щата Пенсилвания, не разрешават на локална двойка да отглеждат пилета в своя двор. Подобни забрани има и в Айова и Ню Хемпшир. През октомври управляващите в Итън Рапидс, щата Мичиган, оповестяват на жена, чието семейство е отглеждало пилета от десетилетия, че би трябвало да " да отстрани птиците от парцела си или да се изправи пред 90-дневно нарушение и/или санкция от 500 $ ", носещи яйца, в своите дворове. В началото на тази година новият проект за зониране, който популацията на град Утика, щата Ню Йорк, се надяваше да включва разпореждания за владение на пилета, не съумява да влезе в действие.

Съществуват доста положителни аргументи да се поддържа правата на хората да имат и отглеждат пилета в личните си дворове. Въпреки че както собствеността на пилета, по този начин и регулаторните промени са във напредък, предизвикването, пред което са изправени бранителите, е да обяснят изгодите от това на хора, които не са склонни да го одобряват.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР