Все повече животни като тигри, лъвове и мечки се превръщат

...
Все повече животни като тигри, лъвове и мечки се превръщат
Коментари Харесай

Животните се превръщат в „нощни птици“, за да избягват хората

Все повече животни като тигри , лъвове и мечки се трансформират в " нощни птици ", с цел да заобикалят хората, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на обява в сп. " Сайънс ".

 
Учените от дълго време знаят, че човешката активност внася ужас в природата . Освен че стават по-бдителни и отделят по-малко време за търсене на храна, доста бозайници " пътуват " до отдалечени зони или се движат по-малко, с цел да заобикалят контакт с хората.
 
Мащабен разбор откри, че даже действия като вървене на екскурзия и къмпингуване плашат животните и ги подтикват да бъдат по-активни през нощта.

 
" Животните " залагат на несъмнено " във връзка с индивида . Хората могат и да мислят, че не оставят диря, когато просто се разхождат в горите, само че даже беглото им наличие има трайни последици за жителите им ", споделя ръководителката на изследователския екип Кейтлин Гейнър от Калифорнийския университет в Бъркли.

Гейнър и сътрудниците ѝ са анализирали 76 изследвания, обхванали 62 типа животни на шест континента , измежду които лъвове в Танзания , видри в Бразилия , койоти в Калифорния , диви свине в Полша , тигри в Непал .-->
 
Изследователите са сравнили степента на нощна интензивност на животните при разнообразни типове човешка активност - лов, вървене на екскурзия, земеделие.
 
Специалистите са открили, че човешкото наличие провокира покачване приблизително с 20 % на интензивността през нощта даже при животни, които не са " нощни птици ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР