Все повече хора се отказват от консумацията на хляб. Непоносимост

...
Все повече хора се отказват от консумацията на хляб. Непоносимост
Коментари Харесай

Как да си направим бързи безглутенови дюнери?

Все повече хора се отхвърлят от потреблението на самун. Непоносимост към глутен, отичане и бързо напълняване са единствено част от аргументите да избягвате обичайните тестени произведения. Отказването от бяло брашно обаче не значи, че би трябвало да се лишите от обичаните си усети и ястия.

Има задоволително кето предписания и безглутенови предписания, които са вкусна опция на хлебните произведения. Много нашумели са да вземем за пример спагетите от тиквички, които заместват елементарната паста с глутен. Пицата с блат от тиквички също е обичана на хората, които съблюдават кето диета или безглутенов режим на хранене. Спагетите от моркови или краставици също са решение, в случай че желаете да заложите на живата и потребна храна, а не на полуфабрикати.

Друго изобретение в здравословното хранене е заместването на обичайния плосък самун за дюнери с листа от маруля или зеле. Това е извънредно хитро скимване, тъй като разрешава да се насладим на обичаните си плънки, като в същото време се храним още по-здравословно и диетично.

Освен това ни икономисва време и старания, тъй като не се постанова да си подготвяме сами плосък самун или да го търсим по магазините. Марулята, от своя страна, се намира в съвсем всяка зеленчукова градина или магазинче.

Ето и вид по какъв начин да си извършите сандвич в зелено листо или дюнер без питка. За задачата изберете по-голяма маруля. Заделете по-едрите листа и ги измийте добре. Подсушете ги хубаво.

В средата поставете краставички, домати, запържено пилешко месо или каквото обичате. Ако сте вегетарианци, можете да добавите фалафели или кюфтенца от картофи. Завийте листото и се насладете на вкусно предложение, което няма да навреди на фигурата ви - безглутенов дюнер.

 Плънка за дюнер

По същия метод можете да приготвите и дюнери със зелеви листа или листа от кейл. Тях обаче може да ги бланширате за малко, с цел да не са прекомерно жилави.

Предложенията със зеленолистни зеленчуци са в действителност доста. Развихрете въображението си и вижте какво ще сътворите. Освен дюнери, можете да извършите сарми с маруля. В горещите дни пък не пропускайте да опитате таратор с маруля.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР