Все повече хора поставят наличните цифрови технологии в автомобила на

...
Все повече хора поставят наличните цифрови технологии в автомобила на
Коментари Харесай

Вместо Android Auto и CarPlay: AutoPro X превръща колата в лаптоп

Все повече хора слагат наличните цифрови технологии в автомобила на едно от челните места при избора на нова кола. Анализ на Apple споделя, че 80% от купувачите на нови коли в Съединени американски щати виждат услугата CarPlay като един от най-важните критерии за избор.

Android Auto и Apple CarPlay са потребни и комфортни, само че и лимитирани. Те оферират малцина функционалности и приложения. От една страна това е, с цел да не разсейват водачите, само че от друга – технологията е такава, че не разрешава пълноценно потребление на Android или iOS на екрана на колата.

Какво остава, в случай че пък желаеме същински лаптоп…

Всъщност, това може да стане допустимо напълно скоро. Компанията May ton е получила финансиране за плана си AutoPro X . Той употребява софтуера Samsung DeX, с цел да трансформира екрана на автомобила в екран за преносим компютър. AutoPro X ще е малко устройство, което се свързва с инфотейнмънт системата на автомобила. То ще задейства Samsung DeX, което е платформа за настолен виртуален интерфейс, внедрена в някои от смарт телефоните на корейската компания.

DeX разрешава свързване с тв приемник или екран, като смарт телефонът се преобразява в компютър с Android. Има десктоп и прозорци като Windows, голям брой приложения и може да работи с мишка и клавиатура.

И по този начин, AutoPro X ще може да трансформира колата в преносим компютър. Потребителят може да свърже клавиатура и мишка през Bluetooth и да работи, да написа, да редактира документи, да гледа видео и всичко останало. Поддържат се даже и игри.

Разбира се, това ще може да се прави от пасажерите, когато колата е в придвижване. Шофьорът ще би трябвало да спре, в случай че желае да употребява функционалността.

Устройството има и функционалност за общоприет Android Auto, в случай че водачът избира това в даден миг. Има и опция да се ръководи през смарт телефона, който да се трансформира в мишка или тъчпад, както и да се извеждат няколко приложения по едно и също време на екрана – това ще е по-удобно за коли с по-големи екрани.

За да може да употребява услугата , потребителят би трябвало да разполага с няколко неща. Първото е кола с USB порт и инфотейнмънт система.

Второто е устройството на AutoPro X, което да свърже през USB. И третото е, Samsung Galaxy смарт телефон с DeX , с цел да може да го свърже безжично с AutoPro X и да употребява технологията.

Когато е готово, устройството ще коства 199 $. Плановете са доставките да стартират през юни тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР