Все повече депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън

...
Все повече депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Все повече депутати от Консервативната партия призовават Борис Джонсън да си подаде оставката

Все повече депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го приканват да си подаде оставката поради събиранията на Даунинг стрийт и други държавни здания по време на локдаун. Лидерът на Лейбъристката партия прикани торите „ да изритат Джонсън в името на националния интерес “.

Тобайъс Елууд, който е ръководител на парламентарната комисия за защита съобщи, че торите се нуждаят от същинско управление след известията за нарушение на разпоредбите тъкмо от тези, които ги основават.

Много депутати на Консервативната партия са заринати с сериозни писма от техни гласоподаватели. Позицията на премиера и на държавното управление е да не се бърза с изводите, а да се изчака резултатът от следствието на държавния чиновник Сю Грей.

Депутатът Андрю Бърджън обаче сподели, че не му е належащо да чуе заключението на Сю Грей, тъй като за него Борис Джонсън е изгубил моралното право да ръководи страната.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър също счита, че Джонсън е изгубил моралното право да бъде отпред на страната, а след новата серия от разкрития за празненства министър председателят или би трябвало да подаде оставка или да бъде изритан от неговите тори в „ името на националния интерес “.

„ Дейли мирър “ излиза с разобличаване, че обичайните петък вечери с вино за разформироване на Даунинг стрийт са се провеждали без спиране даже в изискванията на най-строг локдаун.

Твърди се даже, че Джонсън персонално е насърчавал тази процедура.

По мотив на изказванията, че като се изключи празненството през май 2020 година Джонсън не е участвал на останалите, Андрю Бърджън завяи:

„ Няма значение дали е участвал или не, той носи отговорност за това, което се случва на Даунинг стрийт “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР