Все по-често в цялата страна изоставени хотели, почиви бази и

...
Все по-често в цялата страна изоставени хотели, почиви бази и
Коментари Харесай

Изоставените хотели, станции и училища в България, които се продават на цената на малко жилище в София

Все по-често в цялата страна изоставени хотели, почиви бази и учебни заведения се продават (обикновено от ЧСИ) на междинни цени като на апартамент в София. По-точно казано, доста от тях костват колкото по-малко жилище в столицата със междинна цена от €100 000. Проверка на Money.bg в уеб страниците за парцели откри няколко такива настоящи образеца.

За сумата от €129 000 частно лице продава триетажна тухлена постройка (бивш училищен лагер-училище) в екологично чист регион. Става дума за село Горна Лука в Монтана. От обявата в Imot.bg научаваме, че " постройката е ситуирана в огромен имот от към 4 декара. Разполага с беседка, бунар и лична градина със 70-годишни дървета и 10-годишни овошни дръвчета. Около декар асфалтирана площадка, две спомагателни здания и така нататък Продаващият прецизира, че за парцела има опция за прилагане на Евросубсидии по план.
 Хотели за над 36 милиона лв. - на търг: ЧСИ търси близо 17 милиона лв. за най-скъпия от тях
Хотели за над 36 милиона лв. - на търг: ЧСИ търси близо 17 милиона лв. за най-скъпия от тях

От 173 хиляди до десетки милиони - кои хотели се продават

Хотел от ерата на социализма срещу €141 529

На този декор зарязан хотел от ерата на комунизма в Клисура се продава на цената на не изключително огромно жилище в София. Базата се намира в югозападната част на старопланинския град Клисура, а продажбата е за да се покрият насъбраните отговорности на притежателят му.
 Снимка 685702
Почивната станция е пусната на търг от частен правосъден реализатор, като това е четвърти следващ опит въпросният парцел бъде продаден. Хотелът е благосъстоятелност на софийското сдружение " Планет Сървис " ЕООД, като през 2017 година той е бил ипотекиран. Началната цена от която ще стартират наддаванията в актуалният търг е €114 529 или  224 000 лв.. При последния опит за обществена обмен началната тръжна цена беше €141 116. 
 Електроцентрала за близо 6,5 млн. лв. продава ЧСИ в Добрич
Електроцентрала за близо 6,5 млн. лв. продава ЧСИ в Добрич

Това е една от първите сходни съоръжения у нас - употребява биомаса, с цел да зареди хиляди семейства

Комплексът е построен върху терен с обща повърхност от 2 200 кв. м., а РЗП-то му е 852 кв.м. Базата разполага с кухня, административна постройка, две дървени бунгала, вила, гараж и тоалетна. Сградите са водоснабдени и електрифицирани. Обявената за продажба начална сума съставлява 80% от цената на парцела, избрана в протокол на ЧСИ от 25.09.2024 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР