Все още няма официално потвърждение дали духовници от Русия ще

...
Все още няма официално потвърждение дали духовници от Русия ще
Коментари Харесай

Митрополит Йоан: Руската църква не е потвърдила присъствие на опелото на патриарх Неофит

Все още няма публично удостоверение дали духовници от Русия ще участват на опелото на партиарх Неофит. Българската православна черква е изпратила съобщение до съветската черква за кончината на Негово светейшество. Това съобщи варненският и великопреславски митрополит Йоан пред NOVA.

„ Ние сме изпратили писма до всички. Светият синод реши по този начин и ние сме се съобразили с това решение. Така е редно. Все отново гибелта на негово светейшество визира вселенското православие. Официалните представители – съветски и румънски духовници у нас, ще бъдат на опелото. Към момента нямаме удостоверение дали някой различен митрополит ще пристигна ”, посочи той.

И добави: „ В момента още сме в развой на уточняване на формалните представители на поместните църкви. Със сигурност вселенският патриарх Вартоломей ще пристигна на следващия ден. Ще има представители на македонската църка, на албанската черква, на сръбската черква “.

В събота сутринта ще бъде отслужено публично опело за патриарх Неофит, след което с литийно шествие тленните му остатъци ще бъдат преместени в митрополитската черква „ Света Неделя ”, където негово светейшество ще бъде заровен.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР