Все още над 240 заложници са в плен на терористичната

...
Все още над 240 заложници са в плен на терористичната
Коментари Харесай

Среща с ужаса на терора: Жена се върна на мястото на фестивала, атакуван от „Хамас“

Все още над 240 заложници са в плен на терористичната организация „ Хамас “. Израел разгласи, че стартира идващ стадий от военната интервенция.

В Газа отвориха четиричасов кулоар, който разреши на цивилни палестинци да се придвижат на Юг, а едно момиче се върна на мястото на фестивала, където претърпява ужаса на 7 октомври.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати са изпратили нуклеарна подводница в Западна Азия

Точно месец по-късно Мая Хаят още веднъж намира сили да отиде до мястото на фестивала, нападнат от „ Хамас “.

Когато терористите нахлуват на фестивала Мая е зад бара, дружно с другар.

„ Ето, тук лежах на земята, тук беше барът, тук беше сцената. След известно време убиха Ави, тъй като плачеше. Беше тъкмо до мен. Започнаха да вървят в близост и да плячкосват, крадяха каквото можеха. Аз им помагах. Давах на един от терористите всичко каквото намирах и мисля, че това го омилостиви и той ми сподели да се махам.  Докато другият се караше с него и искаше да ме убие – избягах “, спомня си Мая.

„ Докато лежах под сцената видях, че стрелят по хората, с цел да са сигурни, че всички са мъртви. Простреляха в главата едно от телата до мен. Покрих лицето си с кръв и притихнах все едно съм мъртва. Чаках по този начин до момента в който пристигна армията “, сподели тя.

Мая оцелява, само че доста други са убити, а над 240 души остават в плен на „ Хамас “.

С минута безмълвие в Израел уважиха паметта на жертвите, а лицата на заложниците изгряха на остарялата стена в Ерусалим.

От „ Хамас “ оповестиха, че пленниците ще бъдат освободени единствено в случай че Израел спре военните си дейности

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху за първи път загатна опцията за така наречен „ тактически паузи “ с филантропична цел. Израел ще носи отговорността за сигурността на Ивицата Газа за неопределен срок след края на сегашния спор, съобщи Нетаняху.

Конфликтът ще бъде измежду главните тематики на диалог на външните министри на страните от Г-7, които се събират в Токио.

Отвъд Океана се организира следващият митинг с искане за помирение в Близкия изток. Демонстрацията в подножието на Статуята на свободата в Ню Йорк беше по концепция на най-голямата еврейска антиционистка организация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР