Времето в Обединеното кралство: Курортът Butlin се затваря и съобщава за „мини торнадо“, тъй като Метеорологичната служба издава предупреждение за дъжд

...
Жълти метеорологични предупреждения за дъжд в Уелс и северозападна Англия
Коментари Харесай

Жълти метеорологични предупреждения за дъжд в Уелс и северозападна Англия са издадени от Метеорологичната служба за вторник и сряда като прогнози казват, че най-малко четири инча дъжд може да падне „доста широко“.

Бури преминаха през много райони в неделя и през нощта, като югозападът претърпя внезапни наводнения, които наложиха затварянето на летище Ексетър - докато жителите на Литълхамптън съобщава за щети на домове и коли от „мини торнадо“.

Butlin's в Minehead каза, че е взел „трудното решение“ да затвори от понеделник до четвъртък, след като „изключителни валежи“ направиха курорта „неспособен“ да предоставя изживяването, което обикновено се очаква от клиентите му.

Вземете най-новата прогноза за времето къде се намирате тук

В изявление Butlin's каза: „Видяхме изключително много валежи на нашия курорт Minehead днес, което доведе до затваряне на редица наши заведения [включително нашия басейн, бюфет ресторанти и централна сцена], както и единици за настаняване.

Времето в Обединеното кралство: Гръмотевични бури сложиха край на рекордната седемдневна гореща вълна, тъй като температурите рязко се понижиха

„Екипът работи усилено, за да разчисти засегнатите райони, но не можем да ви дадем пълното преживяване на Butlin бихте очаквали от нас.

„Разбираме колко разочароващо ще бъде това за вас и вашето семейство, не взехме това решение с лека ръка и много съжаляваме.“

Летище Ексетър, ударено от наводнения

Жителите на Литълхамптън, Западен Съсекс, съобщиха за щети на коли, дървета и домове късно в неделя.

Говорител на метеорологичната служба каза, че условията „не са напълно неблагоприятни“ за „слабо торнадо“ са се образували, съобщи The Argus.

„При толкова силно срязване на вятъра, в зоната на промяна на вятъра, е възможно част от това въртене да е било разтегнато от силните конвективни възходящи течения и да е образувало късо живо, слабо торнадо“, добавиха те.

Но говорителят отбеляза, че въпреки че е възможно мини торнадо, те нямат „никакви доказателства от наблюдения в подкрепа на това“.

Прочетете повече:
Летището се отваря отново след внезапно наводнение
Влияние на блока Omega върху времето
Инвазивните мравки може да се насочат към Обединеното кралство

Почти едномесечен дъжд падна в неделя на дъждомера Birds Hill на ръба на Ексмур.

Други места паднаха до 60 мм дъжд, повече от половината от средното за септември за региона от 92,45 мм.

Възможни са още бури за Обединеното кралство

Това идва, след като синоптиците предполагат, че са възможни още бури, тъй като останките от урагана Лий, който удари Нова Англия в САЩ и източна Канада, се очаква да се преместят през Обединеното кралство между вторник и четвъртък.

Това няма да вече ще бъде ураган, докато достигне бреговете на Обединеното кралство, но метеорологът от Met Office Джонатан Вотри каза: „Може да е доста неспокойна, есенна седмица, която предстои.“

Метеорологът на Sky News, Кристофър Ингланд, също предупреди на наводнения и трудни условия през следващите дни.

Той каза: „След проливните гръмотевични порои през последния ден или нещо такова, ще има промяна към по-есенни условия, с дъждове или по-дълги периоди на дъжд се разпространява от запад.

„Дъждът ще бъде най-силен и най-продължителен над някои западни хълмове през следващите няколко дни, главно в Уелс и северозападна Англия, като 100 мм [четири инча] дъжд ще падне доста широко и два пъти повече на места.

„Очаквайте трудни условия на шофиране на моменти и някои локализирани наводнения.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР