Времето се обръща и студът нахлува заедно с опасен вятър ...

Времето се обръща и студът нахлува заедно с опасен вятър

Времето се обръща, студът идва. Ще има ли сняг?

Времето се обръща и студът нахлува дружно с рисков вятър през днешния ден. Температурите ще падат през уикенда, като в неделя тук-там се чака първият сняг

Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските региони постоянно забележителна, само че единствено на обособени места там ще превали едва. Ще продължи да духа до сдържан, в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София - към 7°.
-->
Жълт код за мощен вятър е разгласен за 13 области. Вятърът ще доближава 20-22 метра в секунда в областите Видин, Враца, Монтана, София област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Сливен.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа най-вече умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно силен  северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра към минус 3°. 

През почивните дни захлаждането ще продължи. В събота вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Ще има раздрана облачност, която по-късно денем ще се усилва и вплътнява, към момента без превалявания.

В неделя вятърът ще смени посоката си, ще бъде от изток-североизток, предимно слаб. Ще доминира облачно време. След обяд в равнинната част от Западна България ще завали дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - сняг. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, по Черноморието до 5°-6°, оптималните - най-вече сред 4° и 9°.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg