Времето продължава да е твърде капризно за юни. Западна и

...
Времето продължава да е твърде капризно за юни. Западна и
Коментари Харесай

Следобедни бури. Кога гръмотевиците спират?

Времето продължава да е прекомерно капризно за юни. Западна и Централна България се разсъниха със слънчево време, до момента в който на Североизток към момента облачността е по-значителна. Валежи след обяд и вечерта се чакат съвсем в цялата страна, само че най-много в централните и западните региони. Има условия за мощна гръмотевична интензивност, която постоянно носи риск от внезапни и мощни пориви напразно, и градушки, заяви Нова тв.

Вятърът в множеството региони на страната ще отслабне, а температурите ще продължат своя ход нагоре. В четвъртък термометрите ще се движат сред 24 и 29 градуса с най-високи стойности в западните елементи на Дунавската низина, в централните региони на Горнотракийската равнина и обичайно по долината на Струма.

В планините стоплянето също продължава. Дори по най-високите елементи в четвъртък следобяд ще се усещат температури над 10 градуса. Средно за планините предстоящите стойности на термометрите в топлата част на денонощието ще са от 12 до 19 градуса. По-съществените превалявания в планините ще са следобедни, с гръмотевици и с условия за градушки.

Около крайбрежието денят ще е относително спокоен с раздрана облачност на доста места до слънчево време по южните крайбрежия. Следобед ще има условия за местни, краткотрайни валежи. Дневни температури – сред 21 и 24 градуса, на морската вода – към 19-20. Вълнението – нищожно.

В петък над страната от Североизток ще премине добре завършен атмосферен фронт, обвързван с циклона над Черно море. В хода на деня преваляванията ще преминат през цялата страна, само че ще са по-значителни като количества в Североизтока. Чести следобедни валежи ще има и през уикенда.

Без съботата, когато ще е по-хладно, температурите ще се покачват. През идната седмица термометрите в следобедните часове ще гонят летни стойности към и над 30 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР