Времето напълно откачи. До часове се чакат невиждани за лятото

...
Времето напълно откачи. До часове се чакат невиждани за лятото
Коментари Харесай

Времето откачи! Снегорини в Германия, сняг в Италия, кошмар у нас

Времето изцяло откачи. До часове се чакат невиждани за лятото промени. Те към този момент започнаха.

Хората в немския град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг видяха снегорини по улиците. Машините трябваше да разчистят ледените парчета, покрили земята единствено за няколко минути при интензивната градушка, която се изсипа от небето.
-->
Фотографии демонстрират улиците, които са изцяло бели и покрити с ледени топчета. На места ледената завивка доближава до 30 см съгласно локалните управляващи.

Отводнителната система на града е била блокирана от падналия град, наводнени са паркинги и изби. Нивото на река Ехаз, която минава през града, се е повишило с 1,50 м за пет минути. За малко време реката е излязла от коритото си, само че без да аргументи значими вреди

Опасно време чака цяла България в неделя след поредицата горещи дни при започване на август. Но не поради следващите рискови температури, а поради значителни дъждове.

В същото време над Европа вилнее циклонът " Цирцея ", който върна снега на връх Мармолада, в Северна Италия.

За на следващия ден у нас е разгласен жълт код за цялата страна за интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват и за условия за градушки на доста места.

Очаква се внезапно намаляване на температурите в Западна България, където в неделя оптималните ще бъдат 25-27 градуса при стойности с 10 градуса нагоре през днешния ден.

От Планинската избавителна работа предизвестиха, че захлаждането ще се усети по-рано и по-силно в планините, за което туристите би трябвало да бъдат готови.

В столицата, както и в областите София, Кюстендил и Перник се чака гръмотевичните стихии да стартират още довечера. Повишен е и рискът от градушки.

В Централна и Южна Европа неприятното време към този момент нанесе вреди и основава опасности за хората.

Поройни дъждове провокираха същински потопи в Словения в последните дни. Прекъснато е електричеството, блокирани са пътища, хеликоптери изтеглят хората в засегнатите региони. Спасителните служби приканиха хората да ги подкрепят с обезпечаването на надуваеми лодки.

От Министерството на външните работи разпространиха през днешния ден предизвестие към всички българи, които възнамеряват през идващите дни да пътуват натам - да ревизират постоянно обстановката в страната и пътните условия, защото те може да се влошат доста бързо, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР