Времето леко се затопля в сравнение с предните дни, но ...

Времето леко се затопля в сравнение с предните дни, но

Времето се разсърди. Вятър и мъгла

Времето леко се затопля спрямо предните дни, само че си остава ядосано. Силни пориви вятър и мъгла бележат първия ден от уикенда.

В събота над страната ще премине неустойчив леден атмосферен фронт. Облачността ще е динамична, само че слаб сняг ще прехвърчи единствено по най-високите планински масиви. Вятърът към момента ще е с осезаеми пориви, само че наклонността е последователно да утихва и да разреши в неделя сутринта на доста места да се образуват мъгли. Дневните температури в събота ще са сред 3 и 8 градуса, съобщи Нова тв.

В неделя сутринта ще е студено. Термометрите ще се двоумят сред 0 и минус 5 градуса. Видимостта до обяд ще е намалена в някои региони на Дунавската низина, Тракия и долините и котловините в Западна България. Денят обаче ще е безоблачен след повдигането на мъглите с температури сред 2 и 7-8 градуса.

В планините облаците ще са повече в събота с капацитет да падне нищожно количество сняг в масивите на Западна България.

В понеделник дневните температури ще се покачат леко с градус-два до ранния следобяд. След това вятърът ще се усили с мощни пориви в Дунавската низина и някои области в Южна България. С прекосяването на следващ леден фронт във вторник ще превали сняг – в по-значителни количества в Стара планина и някои региони на Предбалкана.

Източник: standartnews.com