Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива

...
Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива
Коментари Харесай

Слънцето ни се усмихва жарко. Накъде отиват дъждовете?

Времето през днешния ден ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в Източна България ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в източната половина от страната - сдържан североизточен вятър. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са сред 30° и 35°, в София - към 30°.



Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на обособени места по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Вятърът ще е до сдържан от север, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.



В петък и събота времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над източните и планинските региони, вероятни са изолирани краткотрайни превалявания. В Западна България ще е съвсем безшумно, в Източна ще духа слаб, след обяд по Черноморието сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 31° и 36°. В неделя североизточният вятър ще се усили, ще е до сдържан, в източните региони до мощен. Вероятността за превалявания, съпроводени с гръмотевици на повече места в страната се покачва. Дневните температури едва и краткотрайно ще се намалят. В началото на новата седмица ще бъде най-вече слънчево, вероятността за превалявания понижава. Ще остане прохладно. Около средата на седмицата вятърът ще отслабне, само че още веднъж се покачва вероятността за краткотрайни следобедни превалявания на повече места в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР