Времето днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд,

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд,
Коментари Харесай

Слънчево и топло време, но ето къде се премества дъждът

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд, основно над планинските региони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. В обособени региони и ще прегърми. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 26°.

Над планините ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.
-->
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа бриз. Максимални температури: 27°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда ще доминира слънчево време, ще се затопли още. По-късно денем и през нощта против четвъртък с насочване напразно от северозапад ще прониква студен въздух. Над Северна и Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Повишава се вероятността за обилни количества вечерта и през нощта против четвъртък, основно в Родопите и регионите към Източна Стара планина. В четвъртък превалявания ще има в Рило-Родопската област и източната половина от страната, а в Северозападна България ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще остане от северозапад, слаб, в Дунавската низина до сдържан. Дневните температури ще се намалят с 5-7 градуса. В петък и събота времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е от запад, през втория ден - от югозапад, слаб до сдържан. Температурите ще се покачват и в доста региони в събота ще са над 30°. В събота не са изключени и изолирани краткотрайни превалявания в планините в Западна България. В неделя след обяд и в понеделник още веднъж се покачва вероятността на доста места в Западна и Централна България да има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури; температурите от запад ще се намалят. На изток ще остане най-вече слънчево, в следобедните часове в низините - и горещо, с дневни температури, достигащи и надхвърлящи 34°-35°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР