Временната комисия за ревизията на управлението в последните 10 години

...
Временната комисия за ревизията на управлението в последните 10 години
Коментари Харесай

Комисията Манолова ще изслуша в понеделник Петя Аврамова

Временната комисия за проверката на ръководството в последните 10 години с ръководител Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри, вън! “ ще заседава още веднъж в понеделник, с цел да изслуша районният министър в оставка Петя Аврамова за метода, по който са харчени обществени средства за високоскоростни пътища.

На съвещанието са поканени ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " и шефът на държавното сдружение „ Автомагистрали “. Късно нощес по време на съвещанието на комисията Петя Аврамова напусна демонстративно и отхвърли да дава отговор на въпроси за активността на сдружението „ Автомагистрали “, като назова политически пиар дейностите на краткотрайната комисия.  " Това да го променим закона, не виждам смисъл в това... в груповото изявление ", бяха думите й.

По-рано през днешния ден Мая Манолова съобщи, че Комисията по проверката стартира да осветява мръсните секрети на властта и това е станало точно в Народното събрание, най-високата институция в страната. " Показахме по какъв начин се прави, когато искаш да свършиш една работа. Комисията по проверката се трансформира във високоговорител на това, което хората си приказват и от което бизнесът се тормози ", акцентира тя.

" Това е началото на края на този модел. След като един предприемач се реши да опише по какъв начин е притискан от властта и по какъв начин си е плащал за успокоение, значи страхът си отива. Чу се и се видя по какъв начин се натискат бизнеси, по какъв начин се рекетират хора в България, по какъв начин министър председателят оказва помощ за износа на храни с проблеми в документите ", добави Манолова.

По думите й депутатите от ГЕРБ са сковани от боязън, а нервността да се осуетят последните съвещания демонстрира какъв брой ги е боязън. " Постигнахме задачата си – показахме изцяло транспарантно, от най-високата институция в страната, целият циничен модел. Тези неща бизнесът ги знае, само че до момента говореше за тях отвън институциите ", каза още Манолова.

" Основните обстоятелства на двамата предприемачи не си опонират. Напротив, те описват по какъв начин се прави бизнес в България - в случай че не искаш да си мачкан и бизнесът ти да спре, би трябвало да си покровителстван от премиера, да участваш в занимания и рождени дни, да му се обаждаш през 10-15 дни. Истината ще я открият надлежните органи ", уточни ръководителят на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! ".

" Голяма част от изказванията са проверяеми - кухите обороти, обезпечени през сделки сред изслушваните лица и техните компании, зависимостите от локални депутати, схемите с импорт и експорт на храна, в това число за фурмите, пристигнали от Арабските емирства. Те сякаш бяха подаяние, както твърдеше министър тогава, а се оказаха добра комерсиална договорка с огромна облага, по думите на предприемача нощес ", съобщи още тя.

Манолова съобщи, че по време на съвещанието на комисията е получавала сигнали от хора за схеми на властта, свързани с ловни стопанства, горски пътища, концесии и опорочени публични поръчки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР