Временната анкетна комисия в Народното събрание, свикна заради хакерската атака

...
Временната анкетна комисия в Народното събрание, свикна заради хакерската атака
Коментари Харесай

Анкетната комисия за НАП реши да удължи на срока си на действие

Временната анкетна комисия в Народното събрание, привикна поради хакерската офанзива против Националната организация за приходите, одобри решение за удължение на периода си на деяние. Предложението направи ръководителят на комисията и народен представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Проектът на решение планува работата на краткотрайната анкетна комисия да бъде удължена до 30 ноември 2019 година "За " предлагането гласоподаваха единомислещо 9 народни представители, без "против " и въздържали се ". Окончателното решение би трябвало да бъде взето от пленарната зала. За времето на работа на комисията досега са извършени четири съвещания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за отбрана на персоналните данни, представители на Държавна организация "Електронно ръководство ", Апелативната профилирана прокуратура и на Специализираната прокуратура. Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски препоръки на други институции, с цел да се откри съществуването на проблеми, свързани с ежедневната активност, породени от теча на данни от приходната организация.

От Българска социалистическа партия в лицето на Румен Гечев обявиха, че поддържат удължаването с изискването това да е единственото удължение на периода на деяние на тази комисия. "Очакваме договорите сред Национална агенция за приходите и софтуерните компании ", уточни социалистът. Той регистрира, че Българска социалистическа партия демонстрира извънреден интерес. И предложи да бъде направена среща с министъра на финансите.

Зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Халил Летифов също изрази поддръжката си за удължаването на активността на органа. Той обърна внимание, че актуалният интервал също ще бъде претрупан. И регистрира, че и удълженият период на деяние може да се окаже непълен.

Ципов изясни, че на заключителните съвещания да бъдат изслушани с изключение на Национална агенция за приходите и представители на Министерство на финансите. предлагането на левицата ще бъде зачетено. Депутатът от ГЕРБ прояви схващане и към причините на Халил Летифов само че означи, че не е належащо срокът на работа да бъде продължен след 30 ноември 2019 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР