Време е у нас и е необходима вече да се

...
Време е у нас и е необходима вече да се
Коментари Харесай

Караниколов: След 13 май чакаме голям инвеститор

Време е у нас и е нужна към този момент да се влеят пари в действителната стопанска система. Интересът на бизнеса към България продължава и се чака след рухването на изключителното състояние вложител от автомобилната промишленост да посети страната ни. това разгласи в изявление за Българска национална телевизия икономическият министър Емил Караниколов.

Той не разкри за кой вложител тъкмо става въпрос, а посочи единствено, че не е производител на коли.

"7,4% е спадът, който се чака за българската стопанска система. Очаква се последните три месеца да има завъртане на стопанската система, само че напредък ще има 2021 година Имаме средносрочни и дълготрайни ограничения. Дългосрочните са да върнем стопанската система, там, където беше преди няколко месеца. Разработваме проект за помощ на не-микро предприятия. Ще би трябвало да създадем всичко допустимо да върнем бизнеса, да предоставим средства, с цел да могат компании да станат по-конкурентоспособни ", сподели той.

Караниколов разясни, че даже и да не е имало ограничения в страната ни, е щяло да има спад на стопанската система ни, а повода, е че сме част от потърпевша Европа. Сега главната цел на страната е да се възстановят равнищата, на които сме били преди рецесията.

„ Безспорно дребният и междинен бизнес са доста потърпевши “, сподели той. Все отново, разясни – няма бранш, с изключение на хотелиерския, който да е спрял изцяло да работи в България.

"Положението за заведенията за хранене е извънредно тежко ", призна Караниколов. Хората, изясни той, ще се върнат в заведенията, когато се завърти стопанската система.

На 11 май би трябвало да започва оперативна стратегия от 173 млн. лева за микропредприятия, ще има и такава за макро. Тя ще бъде оповестена напълно скоро.

Относно мярката 60:40 той съобщи, че тя ще даде резултат все още за към 150 000 индивида. Но, в случай че има злоупотреби, с изключение на да се връщат пари, би трябвало да има и наказателна отговорност.

Караниколов подсети, че Европейска комисия през вчерашния ден е декларирала, че България е работила извънредно рационално в цялата обстановка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР