Връзките на италианския десен лидер Матео Салвини с Русия отново

...
Връзките на италианския десен лидер Матео Салвини с Русия отново
Коментари Харесай

Уличиха Салвини в съмнителни контакти с Русия

Връзките на италианския десен водач Матео Салвини с Русия още веднъж бяха подложени на разискване в четвъртък около сложени въпроси по отношение на подготовката заяви Агенция Франс Прес.

Вестник La Stampa заяви, че посланик в съветското посолство се е срещнал с един от сътрудниците на Салвини в края на май в Рим и е питал дали някой от министрите от партията " Лига " на Салвини от обединението на Драги има намерение да подаде оставка.

" Лигата " се отдръпна от държавното управление предходната седмица, дружно с Forza Italia на Силвио Берлускони и популисткото Движение " Пет звезди ", което накара Драги да подаде оставка и докара до насрочване на избори през септември.
 Движение
Движение " 5 звезди " няма да поддържа Драги за вота на доверие

Вероятно през днешния ден държавното управление на Италия ще падне

Твърди се, че срещата се е състояла по същото време, когато Салвини си навлече рецензии за воденето на паралелна дипломация с Русия за войната в Украйна.

Той възнамерява пътешестване до Москва видимо за мирни договаряния - с полети, платени от съветското посолство.

Екипът му настоя, че е направено единствено заради компликации при заобикалянето на глобите на Европейски Съюз. Те обявиха, че са възстановили разноските на посолството и пътуването в последна сметка по този начин и не се е случило.
 Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин
Луиджи Ди Майо: Враговете на Марио Драги работят за Путин

Той разгласи Джузепе Конте за пропутински политик

Външният министър Луиджи ди Майо осъди в четвъртък " този опит на съветската страна да накара министъра на Лигата да се отдръпна от държавното управление на Драги ".

Салвини " би трябвало да изясни връзките, които има с Русия ", сподели ди Майо, мощен бранител на глобите на Европейски Съюз против Москва и изпращането на оръжия и пари от Италия в помощ на съпротивата на Киев.

Енрико Лета, водач на лявоцентристката Демократическа партия, също сподели, че връзките сред Салвини и Русия са " притеснителни ".

Салвини отвърна на удара , като осъди " подправените вести " .
 Матео Салвини е подготвен да оказва помощ на бежанци от Украйна
Матео Салвини е подготвен да оказва помощ на бежанци от Украйна

Той е считан за другар на Путин

" Една разграничена и обезверена левица прекарва времето си в търсене на фашисти, руснаци и расисти, които не са там ", сподели той, настоявайки, че неговата партия е " на страната на Запада ".

Руското посолство н е разяснява, само че по-рано отхвърли да се е намесвало в италианските работи.

Салвини от дълго време се възхищава на съветския президент Владимир Путин , даже с тениски, с лика му. Това е позиция, която стана политически сложна след нахлуването на Москва в Украйна.

Един от изборните съдружници на Салвини, Берлускони, също е персонален другар на Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР