Враца. Окръжен съд – Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение

...
Враца. Окръжен съд – Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови „задържане под стража“ за мъж, издирван в Италия за склоняване към проституция

Враца. Окръжен съд – Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, по отношение на българския жител Д. Б. Той е разгласен за интернационално търсене от италианските управляващи с европейска заповед за арест на съда в град Лече. Това оповестиха от Окръжен съд – Враца . Обвинението е за осъществяването на две закононарушения – присъединяване в проведена незаконна група и улеснение и употреба на проституцията. Мъжът е издирван за наказателно гонене по дело за това, че от пролетта на 2019 година при изискванията на продължавано закононарушение в Лече, Тавиано и други обитаеми места от този окръг, в съучастничество с други трима души, е въвел в Италия неустановен брой български дами, вербувани особено, с цел да ги накара посредством принуждение да проституират. Той е упрекнат също и в това, че от ноември 2019 година до февруари 2021 година в Тавиано, в съучастничество като причинител с други двама, неведнъж е улеснявал и експлоатирал проституцията на М. С. с принуждение, посредством побой, пострадвания и закани. За действията, за които Д. Б. е търсен в Република Италия се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 18 години. В правосъдната зала арестуваният Д. Б. съобщи, че желае непринудено да бъде предаден на италианските управляващи и отхвърли да е взел участие в закононарушенията, които са му вменени.

Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване с привеждане на арестувания в Следствения арест към Затвора във Враца.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР