Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер се завърна към пълноценни

...
Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер се завърна към пълноценни
Коментари Харесай

Нойер поднови тренировки с Байерн, Тухел няма да бърза с връщането му

Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер се завърна към пълноценни тренировки с тима за първи път, откогато получи травма предишния декември, само че Свен Улрайх ще стартира на вратата против Майнц в събота.

" Върнахме Ману назад в тренировките. Това е ужасно. Много се гордеем с него. Решихме дружно с него през вчерашния ден Свен Улрайх да бъде на вратата против Майнц и евентуално против Галатасарай, с цел да му дадем повече тренировки, преди да се завърне на терена ", сподели треньорът на Байерн Томас Тухел на конференция в петък.
 Нагелсман е безапелационен: Няма да върна капитанската лента на Нойер
Нагелсман е безапелационен: Няма да върна капитанската лента на Нойер

Вратарят на Байерн бе дълго време отвън терена поради травма, която получи на ски

" Той тренира доста добре. Но макар насладата от завръщането му, не трябва да рискуваме ", добави той.

Нойер получи фрактура на крайници по време на ски почивка през декември. Последният му мач беше на 1 декември 2022 година против Коста Рика на Световното състезание в Катар през 2022 година За Байерн той игра за последно на 12 ноември 2022 година против Шалке.

Тухел не разкри дали Нойер ще бъде на пейката против Майнц. Байерн ще бъде без контузените Нусаир Мазрауи, Серж Гнабри, Дайо Упамекано и Рафаел Герейро, до момента в който полузащитниците Йозуа Кимих и Леон Горецка са под въпрос.

Кимих бе освободен от лагера на националния тим на Германия с грип и тренира за първи път в четвъртък. Горецка лекува контузия и до последно не е несъмнено дали ще се възвърне за мача с Майнц.

Междувременно се чака бранителят Матайс де Лихт да играе, откакто се възвърне от травма.

Байерн е трети в таблицата, на две точки зад водача Байер Леверкузен. Майнц е предпоследен и към момента няма победа през сегашния сезон на лигата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР