Връщането на хартиената бюлетина е изключителна щета за обществото, заяви

...
Връщането на хартиената бюлетина е изключителна щета за обществото, заяви
Коментари Харесай

Депутат от ДБ направи разкритие защо не ни пускат в Шенген

Връщането на хартиената бюлетина е изключителна вреда за обществото, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът Ивайло Мирчев от " Демократична България " дефинира.

Той разкри, че от групировката му са извънредно сюрпризирани от Българска социалистическа партия, не толкоз поради позицията им за връщането на бюлетината, а тъй като това беше първият законопроект, който внесоха в новото Народно заседание.
-->
" Не звучи откровено, когато се появяваш в студиата и казваш какъв брой си угрижен за приходите на хората и за инфлацията и по-късно първото, което да направиш в Народното събрание, е да върнеш хартиената бюлетина. Да оставим настрани какъв брой ретроградно е това ", сподели Мирчев.

Той акцентира, че от " Демократична България " не желаят нови избори, само че няма и да одобряват държавно управление непременно.

" Не бързаме за избори. Ние в действителност не желаеме да вървим на избори. Искаме да има държавно управление, само че не непременно. Важно е да влезем в еврозоната, в Шенген. Само че Шенген стартира да се изпарява. И знаете ли за какво? Нидерландия не ни пуска, тъй като има едно " Капитан Андреево ", където години наред са се случвали нещо, които към този момент всички знаят - огромна част от контрабандата е минавала оттова. Много пъти са алармирали разнообразни европейски страни през последните 12 години, само че Борисов не е взимал ограничения. И там е една и съща котарашка компания. И огромният проблем не е, че са пускали плодове и зеленчуци с пестициди, а че е минавала доста огромна контрабанда оттова. Това е една от аргументите за Шенген ", съобщи Мирчев.

Той добави, че " Демократична България " има доста разлики с Българска социалистическа партия, само че отхвърли да разяснява дали това значи, че не биха седнали на масата на договарянията при възможен трети мандат.

" Ако вземем третия мандат, ще се държим рационално, както до момента. С Българска социалистическа партия не ни разделя единствено хартиената бюлетина. Пречи ни отношението на Българска социалистическа партия към вероломното държание на Путин в Украйна, позицията им против еврозоната и против модернизацията на Българската войска. Не разясня обаче дали ще приказваме с тях или не, тъй като сме на път да станем рекордьори с пет избори за една година ", посочи той.

Ивайло Мирчев уточни, че ГЕРБ няма сътрудници за реализация на първия мандат и ще е забавно какво пояснение ще дадат за това.

За локалните избори " Демократична България " и " Продължаваме промяната " ще е добре да се явят с обединен претендент в най-малко София, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР