Връщаме деца в семействата, не ги отнемаме, каза социалният министър

...
Връщаме деца в семействата, не ги отнемаме, каза социалният министър
Коментари Харесай

Сачева: Социалният работник не е Торбалан

Връщаме деца в фамилиите, не ги лишаваме, сподели общественият министър Унас няма тактика, в която всички деца да се афишират в рис к
Вече месеци наред обществото ни се лута сред истините и лъжите за Закона за обществените услуги. Напрежението стигна до там, че се сътвори приказката за неприятния парцалан – обществен служащ, който върви вечер из къщите и краде децата. Това съобщи общественият министър Деница Сачева пред бТВ. И добави: „ Българската обществена система връща децата в фамилиите, а не ги лишава. ”.

„ Това, което се случва сега, е една комбинация от съмнение, страхове и на практика опит, който имат някои български жители, които живеят в чужбина и механично придвижват отрицателния си опит в България. У нас има български модел на обществена политика, който се основава на работа със фамилията “, изясни Сачева.

По думите й, когато има дете в риск, преди всичко постоянно се работи с биологичното семейство. Към последна мярка за извеждането на детето от фамилията се минава едвам тогава, когато всички останали варианти не работят. Министър Сачева посочи, че постоянно това става със правосъдно решение.

Тя бе безапелационна, че няма тактика, в която всички деца да се афишират в риск и по думите й това са несъстоятелни изказвания, които целят да засилят страховете на хората.

Относно случая в Германия, при който 7-месечно бебе бе отнето от родителите му поради подозрения за родителска немарливост, Деница Сачева изясни, че по случая работи Министерство на външните работи. „ Държавата следи извънредно деликатно този случай. Държавната организация за протекция на детето, взаимно с сътрудниците от Министерство на външните работи и Министерството на правораздаването, се обмисля създаването на механизъм, с който бихме могли да поддържаме наши сънародници, които имат проблеми със обществените системи в други страни “, разясни общественият министър.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР