Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно

...
Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно
Коментари Харесай

Вписването на новото ръководство на БЕХ бе спряно от съда

Вписването на новото управление на Българския енергиен холдинг е спряно от съда след тъжба на отстранения изпълнителен шеф на БЕХ Валентин Николов, оповестява БНР.

В петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на шефовете на холдинга, а те апелираха решението.
 Български енергиен холдинг ще има ново управление Български енергиен холдинг ще има ново управление
Нито един от сегашните мениджъри на БЕХ не кандидатства в състезанието за членове на борда на шефовете, който разгласи Министерството на ен...

Съдът се е произнесъл по моя тъжба, където е формирано дело против дейностите на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по регистриране на новия ръб ", съобщи Николов през днешния ден. Според него няма решение кой ще разписва идните разплащания на Българския енергиен холдинг.

" Утре би трябвало да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не стане ли това нещо, ще станат предварителни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние би трябвало да закупим въглеродни излъчвания за Топлоелектрическа централа двойката, която сега е оповестила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро. Това решение хвърля цялата енергетика в колапс, бих споделил, и в този момент надлежно моето решение, че аз ще пиша до прокуратурата и надлежно ще желая тя да вземе отношение по отношение на неговите решения ",.

Валентин Николов разгласи, че ще сезира основния прокурор за дейностите на енергийния министър Андрей Живков, който е освободил целия ръб на шефовете на холдинга.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР