Вписаха в Търговския регистър новият Надзорен съвет на Българската банка

...
Вписаха в Търговския регистър новият Надзорен съвет на Българската банка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Служители в ББР са взимали по 60 хил. лв. заплата

Вписаха в Търговския указател новият Надзорен съвет на Българската банка за развиване. Това разгласи на брифинг министърът на стопанската система Кирил Петков.

„ От през днешния ден нататък тази банка е в действителност за дребните и междинни предприятия. Всички трудности, които минаха, се веселя, че приключиха сполучливо. Сега имаме контрол, който е професионален, фокусиран върху задачите, с доста висок учебен лиценз. ББР от днешна дата ще работи единствено и само за дребни и междинни предприятия със заеми под 5 млн. лева.”, уточни той.

Вписването беше краткотрайно спряно на 25 юни от Софийския градски съд поради тъжби от старите членове. Вписването беше спряно и 5 дни по-късно, още веднъж след тъжби от членовете.

" Радвам се, че съществуващият контрол не подадоха трета тъжба. Радвам се, че и те взеха решение, че това е най-разумното. Първите открития на новия контролен съвет на ББР даже и мен накараха да ахна. Част от обезщетенията и заплатите в ББР са с огромни размери. Имало е месеци, в които заплатите на шефовете са стигали до 60 000 лева ", разкри Петков.

Програмата „ Възстановяване” ще бъде подкрепена от ликвидността в ББР, сподели още Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР