Войските на Киев обстреляха тази сутрин четири пъти територията на

...
Войските на Киев обстреляха тази сутрин четири пъти територията на
Коментари Харесай

Украйна обстрелва Луганск, твърдят руските сепаратисти

Войските на Киев обстреляха тази заран четири пъти територията на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) в Източна Украйна, в това число с миномети, неразрешени от Минските съглашения за споразумяване на сепаратисткия спор.

Това съобщи задачата на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима за прекъсване на огъня.

Според офицер от задачата силите на Киев са употребявали миномети диаметър 120 и 82 милиметра, а също по този начин гранатомети и едрокалибрени картечници.

Украинските сили за сигурност са обстрелвали четири обитаеми места, следени от републиката. Обстралването е станало към 5:30 московско време. Под обстрел попаднали Соколники, Золоте-5, Веселенкое и Нижне Лозовое.

Ситуацията по линията на съприкосновеността се е влошила доста през миналия ден, написа РИА " Новости ", като цитира Народната милиция на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР).  

" За последното денонощие ситуацията значително се обостри. Врагът по директните инструкции на военно-политическото управление на Киев прави опити да ескалира спора “, сподели Ян Лещенко, който е началник на отдела за национална милиция на ЛНР.

Той прикани интернационалните наблюдаващи да записват обстоятелствата на обстрела на територията на републиката от въоръжените сили на Украйна.

Близо 10 съветски военни конвоя с едрогабаритни, тежки и рискови товари са напуснали Крим след маневри. Това заяви пред публицисти пресслужбата на Южния боен окръг на Русия, съобщи РИА Новости. Не се показва накъде са отпътували колоните.

Москва съобщи тази седмица, че след завършили военни учения в региони край границата с Украйна изтегля отчасти участвалите в тях войски назад в гарнизоните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР