Войници на сирийската армия откриха мрежа от подземни тунели с

...
Войници на сирийската армия откриха мрежа от подземни тунели с
Коментари Харесай

Подземна мрежа от тунели на терористите открита край Алепо

Войници на сирийската войска откриха мрежа от подземни тунели с дължина от няколко километра, където са намирал щаба и укрития на терористите. Това разкри полковникът от държавната войска Абделхадер Елбидж. Подземната мрежа се намира в покрайнините на неотдавна освободеното селища към град Алепо.

„ Отдавна наблюдавахме този регион и се чудихме по какъв начин бойците успяваха скритом да се придвижват към позициите, да сменят позициите. Но когато ги изтласкаме отсам и видяхме какво тук те са изкопали и построили, всичко си пристигна на мястото. Но виждате, че даже това не им оказа помощ ”, посочи сирийският офицер, показвайки оборудванията на екстремистите.

Отвън всичко наподобява като открита кариера. Под земята военните разкрили комплицирана и заплетена мрежа от тунели с десетки тесни коридори. В една от стаите се намирал щабът на терористите, тук на офисна дъска се запазил проект за разполагане на огневите точки и графика на дежурствата. В щаба имало даже електричество. Подземието разполагало и със стаи за отдих и хранилища.

Според полковник Елбидж чужденци са помагали за построяването на мрежата. „ Тук беше предната отбранителна линия на терористите. Оттук те водиха огън. Всичките тези окопи, блиндажи, прикрития са правени няколко месец Трудно беше да ги изтласкаме отсам, само че ние се справихме ”, показа и боецът Закария Елбедж.

До войната в селището живеели 3000 души, повече избягали до началото на бойните дейности. Почти всички къщи в селото са развалени. Властите започнаха възобновяване му, преди всичко 3-етажната постройка на учебното заведение, което терористите бяха трансформирали в болница. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР