Войната в Украйна разкри слабости във военнопромишления сектор на САЩ,

...
Войната в Украйна разкри слабости във военнопромишления сектор на САЩ,
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна отслабва способностите на САЩ

Войната в Украйна разкри недостатъци във военнопромишления бранш на Съединени американски щати, които заплашват способността на американската войска в възможен спор с Китай , написа The Wall Street Journal.

" Съединени американски щати не са задоволително готови за изискванията на война. Помощта за Киев изчерпа запасите от муниции и оръжия , като системи за противовъздушна защита Stinger, гаубици M777 и противотанкови ракетни системи Javelin. В спор с Китай в Тайванския проток, потребностите на армията от оръжия евентуално ще надвишават проекта на Пентагона “, се показва в обявата, цитира Агенция " Фокус ".

Освен това, отбелязва изданието, Съединени американски щати не са единствената страна в сходна обстановка.

" В скорошно военно обучение, включващо въоръжените сили на Съединени американски щати, Англия и Франция, английската 3-та дивизия изчерпа сериозните ресурси от муниции на нацията за малко повече от седмица “, отбелязва създателят Сет Джоунс.

Според него решаването на този проблем може да отнеме доста време.

" Производството на някои типове ракети и системи, като системата за противовъздушна и противоракетна защита Patriot Advanced Capability PAC-2 / PAC-3 и крилатата ракета Tomahawk V, може да отнеме почти две години. Доставянето на ресурси изисква непрекъсната и дългогодишна инвестиция “, акцентира наблюдаващият, добавяйки, че отбранителните компании постоянно не желаят да поемат финансови опасности без многогодишни контракти.

Ситуацията към Тайван ескалира при започване на август след посещаване в Тайпе на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси. Китай, който гледа на острова като на една от провинциите си, възприе визитата като гласна поддръжка на Съединени американски щати за тайванския фракционизъм и в отговор организира широкомащабни военни учения.

В същото време експерти от Пентагона и аналитичния Център за стратегически и интернационалните проучвания на Съединени американски щати симулираха хода на възможна борба за Тайван и стигнаха до извода, че Китай ще може да потопи по-голямата част от американския флот.

Новата стратегическа идея на НАТО за интервала до 2030 година акцентира, че КНР показва упоритости и организира политика, която е в прорез с ползите, сигурността и полезностите на Алианса. Говорителят на китайското външно министерство отговори, като назова НАТО " редовно предизвикателство за международния мир и непоклатимост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР