Войната в Украйна повлия отрезвяващо на НАТО. През тези 19

...
Войната в Украйна повлия отрезвяващо на НАТО. През тези 19
Коментари Харесай

Д-р Апостолов: Войната в Украйна повлия отрезвяващо на НАТО

Войната в Украйна повлия отрезвяващо на НАТО. През тези 19 години нашата сигурност не е била в никакъв случай толкоз обезпечена, колкото е в този момент. Когато си част от един огромен съюз, всеки оказва помощ на останалите. Това сподели за " Фокус " доктор Ангел Апостолов - член на Атлантическия клуб. Поводът за диалога е, че през днешния ден се навършват 19 години от присъединението на България в НАТО.

По думите му преди началото на войната в Украйна НАТО е бил изпаднал в безтегловност.

" Светът си остава едно извънредно нестабилно място. В момента реформирането на НАТО стои на дневен ред повече от когато и да било преди. Вече имаме извънредно сериозен и окуражен противник, който би могъл да се възползва от всякаква уязвимост, която би могъл да откри в Западните страни ", добави доктор Апостолов.

Той съобщи, че НАТО е изправен пред необятен набор от провокации.

" От чисто военно-политически, в случай че отбележим проектите на Русия да разположи нуклеарно оръжие в Беларус, до целия набор от хибридни офанзиви. Трябва да сме готови и за закани, които не стоят на дневен ред ", сподели още доктор Апостолов.

Той счита, че отношението на съдружниците в Алианса към нас, от време на време се въздейства от нашето отношение към останалите съдружници и че то е двустранен развой.

" В момента ние имаме една неопределена позиция, която е необвързана с останалите съдружници в Алианса. Трябва да действаме като предсказуем и постоянен член на НАТО, с цел да се отнасят и другите към нас с почитание ", добави доктор Апостолов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР