Войната в Украйна и инфлацията надуха цената на алкохола менте

...
Войната в Украйна и инфлацията надуха цената на алкохола менте
Коментари Харесай

Войната в Украйна и инфлацията надуха цената на алкохола менте

Войната в Украйна и инфлацията надуха цената на алкохола менте с 30 лв. на бидон

Смесите от алкохол и есенции се бъркат по гаражи в села край огромните регионални градове, а по-късно потеглят към курортите по морето, описаха митничари, представени от.

При акция на Национална агенция за приходите, БАБХ и митниците в Дупница през вчерашния ден бяха изловени 69 литра спиртни питиета без бандерол.

Внос

Тарикати забъркват ментетата, като смесват алкохол и есенции. Основната високоградусова съставна част обаче се внася главно от Украйна, а в този момент това е прекъснато.

„ Купуват на едро от други прилежащи някогашни съветски републики, само че им излиза много по-скъпо. Правят и онлайн поръчки от страната от знайни и незнайни лаборатории, само че цената не може да се съревновава, по тази причина се покачва “, обясниха стопански служители на реда, които проверяват този тип незаконна активност.

Есенциите пък идвали непосредствено от Китай. Митничари пък споделиха, че има такива усети, които даже клиентите не знаят, че съществуват.

Схемата

„ Готвачите “ на подправен алкохол поръчвали есенциите напълно легално. Цените са разнообразни, само че доставката от време на време излизала даже по-скъпо от самата стока. Затова се събирали повече хора и правели поръчки на едро. Вече по-късно се смесвали със спирта и излизали всевъзможни напитки.

„ Лошото е, че не могат да се заловен от елементарния консуматор. За такива оказва се или в случай че клиент се токсини, или при акция на управляващите, в случай че открият бидони в разнообразни хотелски комплекси “, допълниха криминалисти.

Последният най-опасен случай се разигра преди няколко години в Якоруда. Тогава метиловият алкохол, изработен от Тайфи Мекльов, погуби петима души точно на Коледа.

Разбивка

Цените на уиски, джин, водка са идентични. Бутилка „ Джони Уокър “, джин „ Бомбай “ или водка „ Руски стандарт “ е 10 лева

Вече се правели и по-засукани поръчки за напитки, от които се правели коктейли. Без значение от типа им бутилка се търгувала от тарикатите за 15 лева, описаха митничари.

От Активни консуматори пък приканиха всеки, който има съмнение, че в обещано заведение се сервира алкохолменте, да подава сигнали.

Сурвакат готвачите с актове

Служители на полицията в Кюстендил, Национална агенция за приходите и Агенцията по сигурност на храните заловиха близо 100 литра незаконен алкохол в Дупница.

За откритите нарушавания са формирани 8 акта. От частен обект в Кюстендил са конфискувани 36 литра алкохол без български акцизен бандерол, а от търговски обект -веществени доказателства за практикуване на лихварска активност.

На територията на РУ-Дупница са конфискувани 69 литра алкохол без български акцизен бандерол от частен парцел.

Удариха база в Летница в разгара на сезона

Митничари от Русе удариха няколко бази за алкохолменте в разгара на сезона. В частен дом в Дулово откриха 230 литра безцветна транспарантна течност с аромат на ракия в избено помещение, прилежащо към парцела.

За етиловия алкохол притежателят не дал никакви документи.

Паралелно, само че в Летница отново в маза, митничарите се натъкнали на 206 л течност с тип и аромат на етилов алкохол, за която не са показани документи за обезщетен данък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР