Войната в Украйна е пряка и непосредствена заплаха за националната

...
Войната в Украйна е пряка и непосредствена заплаха за националната
Коментари Харесай

Димитър Найденов: За последните 5 години в РВД има изплатени обезщетения за близо 20 млн. лева

" Войната в Украйна е директна и непосредствена опасност за националната сигурност на България ". Това сподели някогашният депутат от " Демократична България " Димитър Найденов в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", излъчващо се по TV+ и TV1.

" След фрагментите от Буча, не можем да търсим печеливша политическа позиция, можем да имаме само вярна. И тя е да помогнем на Украйна да се отбрани от агресора, като изпратим военна помощ ", сподели още той.

" Закононарушенията, свързани с построяването на кея на " ДоганСарай ", бяха открити и от проверяващите органи на Министерство на вътрешните работи и предадени на прокуратурата с мнение за формиране на досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение. Това стана едвам в този момент, макар многочислените журналистически следствия през годините, с помощта на политическия напън от " Демократична България " и съответно Комисията " Росенец " и сигнала до Министерство на вътрешните работи на Ивайло Мирчев ", уточни Найденов.

" В Кодекса на труда са заложени компенсации при пенсиониране в размер на 6 заплати, само че посредством подписване на Колективни трудови контракти, държавни предприятия и сдружения неведнъж надвишават този размер. Само в “Ръководство на въздушното движение” за последните 5 години има изплатени такива компенсации за близо 20 милиона лв., а за последната година едвам четири души са получили близо един милион. Или приблизително по 250 хиляди на човек ", акцентира той.

" Според мен на тези суми би трябвало да се постави таван, с цел да не се получават такива фрапиращи случаи ", разяснява той.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР