Войната настъпва в решителна фаза, залозите са високи и за

...
Войната настъпва в решителна фаза, залозите са високи и за
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Войната настъпва в решителна фаза

" Войната настава в решителна фаза , залозите са високи и за Русия, и за Украйна. Успех на съветските войски в Донбас е допустимо да обърне хода на войната и да предрешат края на войната. Украинските войски се стремят да провалят офанзивата, да изтласкат съветските войски. Очаква се яростно стълкновение ".
Това сподели пред БНР ген. Съби Събев, някогашен представител на страната ни в НАТО.

Според него замисълът на съветската страна е с два насрещни удара - един от север, един от юг, да се опитат да обкръжат украинската формация и да предрешат изхода на тази борба .

" В началото на нашествието фронтът беше към 3000 км и това докара до разпръскване, нямаше триумф. Сега фронтът е към 480 км. Има концентриране в един район. Целта е да се реализира победа за 9 май, което да усъвършенства имиджа на Владимир Путин пред съветското общество ".

По думите му ще има активизиране на дейностите в южния район, в Херсонска област .

" Може да чакаме яростни сражения ".

В предаването " 12+3 " ген. Събев акцентира, че в случай че съветските войски не реализиран пробив или украинските не съумеят да провалят нова атака на съветските войски, ще настъпи изтощителна война .
" За договаряния може да се приказва едвам след изхода на тази нова атака. Ако тя се проточи, скоро договаряния няма да има. Явно на съветския президент не му трябват договаряния, а победа ... Една победа на Русия в Украйна, подчиняването на Украйна, ще породи нови упоритости на съветския президент, в това число и опит да предизвика членки на НАТО ".

Интервюто с ген. Съби Събев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР