Войната наложи нов дрескод сред украинците - камуфлажно облекло за

...
Войната наложи нов дрескод сред украинците - камуфлажно облекло за
Коментари Харесай

Мода по време на война: Камуфлажно облекло за цивилни

Войната наложи нов дрескод измежду украинците - камуфлажно облекло за цивилни. Началото на модата сложи украинският президент, който към този момент 9 месеца носи цивилна версия на военна униформа.

Как облеклото се трансформира в знак на взаимност - споделя Биляна Бонева.

В началото на годината, преди войната, за сходно облекло, носено от цивилни в Украйна се предвиждаше санкция към 100 евро. Но военните униформи към този момент се продават свободно в супермаркетите и магазините.

" Много хора започнаха да носят облекла в цвят каки. Харесва ми. Напомня за войната. А ние всички би трябвало да помним, че сме във война, " споделя украинец.

Дрехите във военните цветове ги носят освен мобилизираните, само че и хората, надалеч от фронта.

" За мен няма проблем, че хора, които не са военни носят камуфлажни облекла. Важното е да не носят униформа като моята ", счита Женя, военнослужещ.

Военната мода завладя и дамите - от облеклата до оформянето на маникюри.

" Чрез облеклата е доста по-лесно да покажеш позицията си. Освен това част от парите, които печелим от продажбата, отиват за армията. Така оказваме помощ на военните. Това е израз на национализъм - метод да покажем, че поддържаме страната си ", споделя Наталия Кулик, продавач.

И преди за украинците облеклото е било израз на взаимност. През 2004, по време на Оранжевата гражданска война, протестиращите носеха оранжеви облекла. Оттогава в украинската мода доминират патриотичните нюанси. Като ризите с шевици.

„ Докато Русия повтаря, че няма украинска нация, език и украинска еднаквост, ние ще пазиме нашата просвета и нашето завещание и това е единствено част от борбата " - считат мнозина в Киев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР