Война на глобалните монополи обяви германският канцлер Ангела Меркел. От

...
Война на глобалните монополи обяви германският канцлер Ангела Меркел. От
Коментари Харесай

Челен опит. Меркел обяви война на монополите

Война на световните монополи разгласи немският канцлер Ангела Меркел. От форума в Давос, който за първи път се организира онлайн, Меркел съобщи, че законите за конкуренцията би трябвало да бъдат обсъждани на световно равнище, с цел да " предотвратяват световните монополи ".

В речта в Давос Меркел означи, че светът би трябвало да бъде " доста много бърз в намирането на многостранни отговори на новите провокации на дигитализацията ". Германският канцлер изрази вяра, че Съединени американски щати при президента Джо Байдън ще имат предпочитание да работят с Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) по данъчното облагане на цифровите компании.

Да се задълбава коя страна и каква ваксина получава ще сътвори проблем в световните каузи, предизвести Меркел, разяснявайки разпространяването на ваксини против COVID-19. Тя акцентира, че една страна е доста по-вероятно да запомни кой й е оказал помощ, когато е имало потребност по време на рецесия, в сравнение с кой е оказал помощ в по-стабилни времена.

Призовавайки за повече мултилатерализъм и бистрота във връзка с COVID-19, канцлерът упрекна Китай, че не е бил задоволително транспарантен при започване на пандемията. Меркел обаче съобщи, че всички страни би трябвало да гледат напред и че СЗО ще би трябвало да даде на всички отчет за реакцията на Китай на първичното експлоадиране на COVID-19 в Ухан.

Тя поздрави всички развити страни, които вземат участие в COVAX, и приветства завръщането на Съединени американски щати в СЗО, добавяйки, че разпространяването на ваксини остава съществена тематика в световния отговор на пандемията.

В изявлението си на Световния стопански конгрес Меркел съпостави актуалната обстановка с " естествено злополучие, което се случва един път на 100 години ", което сподели на човечеството, че " към момента подвластен от природата " и че е време за " нулиране на политиките за развиване ". Канцлерът похвали държавното управление си, че съумява да помогне на " нашите жители и нашия бизнес " и да поддържа стопанската система, само че добави, че " ние сме се поучили от грешките си " и признахме " доста недостатъци в нашата система и администрация ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР