Война избухна в турбофолка, между динозаврите Орхан Мурад и Миле

...
Война избухна в турбофолка, между динозаврите Орхан Мурад и Миле
Коментари Харесай

Война във фолка! Орхан Мурад скочи на Миле Китич

Война избухна в турбофолка, сред динозаврите Орхан Мурад и Миле Китич. А мотивът се оказаха локалните избори и възбраната за пропаганди на различен език, с изключение на български, научи HotArena.

По закон нито един от участниците в предизборните акции няма право да пропагандира на различен език, с изключение на на български. Орхан Мурад и брачната половинка му Шенай обаче са отнесли солени санкции, тъй като провеждали пропаганда на непознат език в ромската махала на града по време на избирателен концерт в Пещера.

След като актът бъде връчен на нарушителите, регионалният шеф на Пазарджик ще издаде и наказателно разпореждане, а санкцията може да стигне до 2 бона. Именно това даде и причина на Орхан Мурад да захапе Миле Китич, който пя пък в Перник.

„ Абе, разбрах, че Миле Китич пял на предизборната акция. Само не разбрах дали са го глобили от ЦИК. Защото мен са ме глобили, задето съм пял на турски език! Щото нямам доверие Миле да е пял единствено на български език!.

Вещите по въпроса да разясняват, апелирам! ”, избухна артистът.

Той е засегнат, че сигналът против него е пратен до ЦИК и е оповестен и клип към него.

Миле Китич от своя страна не разяснява офанзивата. Вместо това се похвали, че е пял пред 35 000 души в Перник, а на сцената е зарадвал дете с увреждания.

Вероятно неналичието на отговор още повече е изнервила Мурад, който визира и други въпроси.

„ Чудя се, какво неприятно има да кажеш на хората, на езика, на който единствено приказват, че е хубаво да пращат децата си на учебно заведение, с цел да се интегрират и да са пълноценни жители на обществото. Че, в случай че го бях споделил на български—повече от половината нямаше да ме схванат. А Миле Китич дали не е благодарил-естествено на сръбски! ”, възмущава се изпълнителят на „ Хиляди слънца ”.

Според Мурад обаче това е проблем, тъй като желал да приказва и да влияе върху хората, на език, който схващат и да ги насърчи към по-добро. Певецът обаче е засегнат, че не му разрешават да го направи, тъй като хората в локалната общественост съвсем не говорели български език.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР