Volvo Trucks традиционно се фокусира върху безопасността. За съжаление електрически

...
Volvo Trucks традиционно се фокусира върху безопасността. За съжаление електрически
Коментари Харесай

Volvo Trucks - елкамионите са толкова безопасни, колкото и дизеловите

Volvo Trucks обичайно се концентрира върху сигурността. За страдание електрически камион, който се сблъсква с различен камион или се прекатурва с висока скорост, е вероятен сюжет на пътя. Следователно значим аспект на сигурността е устойчивостта на удар на елкамиона. Целта на компанията е да се разработят транспортни средства, които могат да устоят допустимо най-вече на възможен удар. Електрическите камиони на компанията към този момент са създадени по този начин, че да подхождат на равнището на сигурност на дизеловите камиони.

" Електрическите камиони на Volvo Trucks имат същите кабини като нашите обичайни дизелови камиони. Те са подробно тествани, с цел да се подсигурява, че са издръжливи на конфликт. Електрическите камиони имат същите усъвършенствани функционалности за сигурност, предопределени да предотвратят произшествия преди всичко " - акцентира Анна Вриге Берлинг, шеф Трафик и сигурност на продуктите във Volvo Trucks.

Volvo Trucks употребява строги калкулации, виртуални симулации и краш проби в действителни условия, с цел да ревизира сигурността на електрическите камиони при положение на акцидент.

„ Изчисленията и виртуалните симулации са основата, с цел да можем да разработим и проверим безвреден ли е дизайнът на нашите електрически камиони. По този метод можем цифрово да тестваме огромен брой сюжети и параметри. За да проверим резултатите от симулациите, ние също организираме краш проби с транспортните средства при действителни условия “, изяснява Анна Вриге Берлинг.

Целта на цялостните краш проби е да се сведе до най-малко рискът от пожар и разливи на химикали. Там се ревизира дали батериите и електрическите съставни елементи остават на място при положение на повреда и дали системата за високо напрежение ще се изключи.

С електрическия камион Volvo са симулирани три типа произшествия. Резултатите от тестванията удостоверяват позитивните резултати от виртуалните симулации. Проведен е тест за непряк удар, при който шаси, симулиращо пътнически автомобил, се блъсна в страната на камион, съдържащ акумулатори. Тестът удостоверява, че батерийните пакети с техните модули и кафези са добре предпазени и остават на място даже когато са подложени на мощни сили.

Освен това е извършен тест за катурване, задачата при който е да се ревизира дали системата за високо напрежение се изключва, с цел да се минимизира рискът за сигурността на водача и избавителния екип.

При тест с удар в преграда камионът се сблъсква с затруднение, което симулира задната част на различен камион. Тук се тества дали електроинсталациите и съставените елементи под кабината остават на място.

„ Като пионери в електрическата подвижност, ние носим огромна отговорност да подсигуряваме, че прекосяването към електрически превоз без изкопаеми горива ще се реализира без компромис с сигурността на водачи, спасители и всички други участници в придвижването. “ - продължава Анна Вриге Берлинг.

С Active Grip Control Volvo Trucks вкарва нова система за сигурност за електрически камиони. Новата технология има за цел да усъвършенства стабилността при шофиране, ускорението и прекъсването на хлъзгави повърхности. Системата се възползва от бързата реакция на електродвигателите и контролира силата на задвижване, в случай че е належащо, с цел да предотврати приплъзване на колелата. Тази функционалност доста усъвършенства ускорението върху хлъзгави повърхности.

Тестовете, извършени с Volvo FH Electric върху гладка повърхнина и натоварено ремарке, демонстрираха 45% усъвършенстване при цялостно ускоряване. Освен това новата функционалност би трябвало също да понижи риска от тъй наречените „ резултат на ножа “ при прекъсване с ремаркета и презавиване в ненатоварени транспортни средства. Ако камионът се сервира, системата за сигурност на автомобила може да реагира на пътните условия посредством редица датчици и да помогне на лидера да остане на пътя.

Използването на прекъсването с рекуперация също е усъвършенствано от системата. Функцията за следено закъснение на автомобила към този момент може да се употребява и при внезапно прекъсване без активиране на ABS. Така рекуперацията се употребява по-ефективно както при леки, по този начин и при мощни спирачни намеси. Това покачва успеваемостта на автомобила, обсега и комфорта при шофиране.

Функцията Active Grip Control ще бъде налична за тежкотоварните камиони Volvo FH Electric, Volvo FM Electric и Volvo FMX Electric, употребявани в районния товарен превоз и строителството. Версия на системата ще бъде налична и за камиони с дизелови или LNG мотори.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР