Volkswagen обяви, че първата им гигафабрика в Северна Америка ще

...
Volkswagen обяви, че първата им гигафабрика в Северна Америка ще
Коментари Харесай

Volkswagen открива гигафабрика в Канада

Volkswagen разгласи, че първата им гигафабрика в Северна Америка ще бъде ситуирана в град Сейнт Томас в канадската провинция Онтарио. Чрез основаването на цех за акумулатори в Северна Америка, Volkswagen се надява да отговори на изискванията за федерален данъчен заем на Съединени американски щати от $7 500.

Фабриката в Сейнт Томас ще бъде взаимно дружество сред VW и Power Co, нова самостоятелна компания, основана от автомобилния производител по отношение на самодейността за акумулатори на стойност 20 милиарда $. След като стартира строителството на две други гигафабрики, това ще бъде третият цех в света и първият клетъчен цех на PowerCo в Северна Америка. Производството във фабриката в Сейнт Томас би трябвало да стартира през 2027 година
-->
През 2021 година VW разкри проекти за създаване на шест завода за произвеждане на батерийни кафези в Европа до 2030 година, в това число оборудването в Залцгитер и едно в Шелефтеа, Швеция. Трети цех е в развой на създаване във Валенсия, Испания, а четвъртият цех ще бъде основан в Източна Европа. Централите ще имат индустриален потенциал от 240 гигаватчаса годишно.

Започвайки през 2023 година, VW възнамерява да пусне нов уеднаквен призматичен клетъчен дизайн на своите акумулатори, които ще бъдат конфигурирани във всички марки на автомобилния производител. Целта е този уеднаквен клетъчен дизайн ще зарежда до 80 % от електрическите транспортни средства на VW до 2030 година VW също има контракти с двама други огромни производители на акумулатори, Samsung и CATL. И компанията поддържа започваща компания, основана в Сан Хосе, Калифорния,  QuantumScape, която работи върху по-енергийно ефикасни твърдотелни акумулатори.

VW също създава електрически камиони и SUV под новата си марка Scout, със специфичен фокус върху американските купувачи на коли. Компанията неотдавна разгласи проекти за създаване на цех за сглобяване на коли в Южна Каролина. 

Проектът в Онтарио е част от напъните на VW да съблюдава строгите правила, избрани от Закона за понижаване на инфлацията  (IRA) на администрацията на Байдън, който разрешава на  електромобилите, съединени в Северна Америка, да получат данъчен заем от $7 500. 

Фабриката също по този начин е част от голям брой нови уреди за електрически автомобили, които се чака да бъдат пуснати в употреба през идващите години. В международен мащаб се чака производството на акумулатори да нарасне от 95,3 гигаватчаса (GWh) през 2020 година до 410,5 GWh през 2024 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР