Volkswagen обяви, че компанията ускорява плановете си за електрификация на моделното си

...
Volkswagen обяви, че компанията ускорява
плановете си за електрификация на
моделното си
Коментари Харесай

Volkswagen ускорява електрификацията си

Volkswagen разгласи, че компанията ускорява плановете си за електрификация на моделното си портфолио, като анонсира, че изцяло електрическите коли ще формират над 70% от доставките на марката към клиенти до 2030 година в Европа, което е два пъти повече в съпоставяне с първоначално плануванаъа цел.

По отношение на пазарния микс на изцяло електрическите си коли в Съединените Американски Щати и Китай, от Volkswagen си слагат за цел достигането на дял от над 50% за същия интервал.

За да осъществят тази си амбициозна цел, от Volkswagen имат намерение да стартират на пазара по най-малко един нов изцяло електрически модел всяка година. След вече наличните на пазара ID.3 и ID.4, следващата стъпка ще бъде ID.4 GTX, който ще дебютира през първата половина на тази година, а през втората ще бъде последван от ID.5. Седемместният SUV модел ID.6 X / CROZZ за китайския пазар ще бъде показан през есента, пазарно предложение под ID.3 ще видим през 2025 година, а през 2026 ще станем свидетели на реализирането на проекта .

Успоредно с този анонс, от Volkswagen споделят, че всички съществени модели на марката, включително Golf, Tiguan, Passat и T-ROC, ще получат наследници.

"За известно време, към момента ще се нуждаем от мотори с вътрешно горене, но те ще би трябвало да бъдат възможно най-ефективни и заради тази причина следващите генерации на нашите основни продукти- всички със световно присъствие, ще бъдат оборудвани и с последно потомство plug-in хибридна технология, с електрически пробег от до 100 километра ", разяснява Ралф Брандщатер, изпълнителен шеф на Volkswagen.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР