Волейболните шампиони от Хебър (Пазарджик) бяха отличени за втори пореден

...
Волейболните шампиони от Хебър (Пазарджик) бяха отличени за втори пореден
Коментари Харесай

ВК Хебър дублира наградата си за отбор на месеца

Волейболните първенци от Хебър (Пазарджик) бяха отличени за втори следващ месец с премията за Отбор на месеца, откакто завоюваха званието и за ноември. На събитието участваха президентът Александър Иванов, старши треньорът на отбора Камило Плачи, асистент треньорът Дани Милушев и легендата на родния волейбол Теодор Салпаров.

„ Да, можехме да откажем (и да спечелим служебно). Онзи ден имахме съвещания сред Хебър, Кнак и ЦЕВ. Намерихме в последна сметка компромисно решение, благодариха ни от Кнак, концепцията е да градим име. Смятаме, че изиграването на тези два мача е и въпрос на феърплей и за нашите почитатели. Стараем се, взели сме безусловно всички ограничения, в това число в залата. За момента всичко е окей, уповавам се да не нямаме проблеми от този жанр в идните значими месеци. Ние изпратихме това като предложение към Лигата, само че получихме отрицателен отговор “, стартира Иванов.

Според него промяната на формата на шампионата всяка година е объркващ, като прикани за диалози с Лигата в тази тенденция. „ От позиция на шампионата, може би в действителност е време да мислим в тази тенденция – единственото, което ме смущава във формата, той всяка година може да бъде сменян. Това не е потребно за състезателите и самите клубове, които търсят спонсори. В идващите три години ще има разнообразни формати. Трябва да стартираме една полемика, тъй като нещата няма да са окей – ние сме окей сега, само че не знаем докога ще бъдем по този начин. Ние би трябвало да предлагаме конкурентен артикул, към който да има интерес. В идващите месеци водим договаряния с две огромни компании, само че това е изключителна обстановка сега, би трябвало да се намерения, в действителност. Нашата концепция е да задържим бюджета, само че да понижим дотацията, която получаваме от общината “, разясни още той.

Старши треньорът на пазарджаклии Камило Плачи е на мнение, че провеждането на финалния шампионат в Бургас с осем тима на едно място е прекомерно рисков по време на пандемията. " Когато не си играл един месец, губиш ритъма на мачовете. Не знам по какъв начин вероятно би приключил мачът, в случай че бяхме играли през вчерашния ден. Продължаваме нашата стратегия, с цел да сме готови за идващите мачове за Купата, тъй че ще имаме повече време да подготвим тези два мача. Разбира се, имаме потребност всички състезатели да са във форма и да нямаме проблеми с ковид. Защото в случай че някои от състезателите или щаба се окаже инфектиран, това ще сътвори проблеми. Сега имаме мач с Добрич за класиране на финалите в Бургас. След това втората част с осем тима в един град, една зала – това е един риск “.

„ С осем тренировки, четири мача, има сериозен риск да заболеят много хора от Ковид. Мисля, че организацията можеше да бъде по-добра, да се изиграе мачът на стадиона на тима, който е по-напред в класирането. И по-късно да се създадат полуфинали и край в Бургас и по този начин да стане един празник. Така вършат в Италия и Русия, можем да вземем образец от тях. Още не знаем дали ще отидем в Бургас. Но аз считам, че не е тъкмо моментът осем тима да са на едно място във времена на пандемия. Смятам, че Лигата и Федерацията имат време да трансформират това и да размислят върху думите, които споделих “, съобщи италианецът.

Теодор Салпаров бе безапелационен, че не има намерение да се върне в националния тим, който сега е в развой на създаване и е формиран най-вече от млади играчи. „ Излезе една статистика и я коментирахме, че 75% от мачовете приключват 3:0, и си приказваме за това какъв артикул сътворяваме. Предишният формат беше доста завързан, беше доста добре за младите момчета, в сравнение с да има преходни мачове, за мен това е огромна неточност за развиването на българския клубен волейбол “, сподели той и във връзка с настоящия формат на шампионата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР