Волейболистите на Левски записаха втора победа в Суперлигата на България,

...
Волейболистите на Левски записаха втора победа в Суперлигата на България,
Коментари Харесай

Левски с втора победа в Суперлигата, дебют за сина на Владо Николов

Волейболистите на Левски записаха втора победа в Суперлигата на България, откакто надиграха Миньор (Перник) с 3:1 (25:17, 22:25, 25:13, 25:19) в изтеглен мач от 2-ия кръг, игран довечера в столичната зала " Универсиада ".

За Миньор това бе първа загуба, откакто на старта на шампионата би вкъщи новака Дея спорт (Бургас) с 3:0. В идващия 3-и кръг " сините " са посетители на Хебър (Пазарджик), а перничани са домакини на Пирин (Разлог). Срещите са идващия петък (2 ноември)

Левски игра още веднъж без главния си диагонал Смилен Мляков, който лекува травма в лакътя и ще отсъства идващите три седмици. На негово място, като титуляр за втори следващ мач стартира младия Иван Панков. Интересно беше, че дебют за " сините " направи и синът на Владо Николов - Алесандър Николов, който получи опция за епизодични включвания в първия и четвъртия гейм.

Домакините от Левски преобладаваха през по-голямата част от мача, като позволиха прочут спад в играта си единствено във втория гейм. В него гостите от Миньор се възползваха, като диктуваха играта и го завоюваха с 25:22. Веднага по-късно " сините " още веднъж откриха правилния път, като поведоха с 14:7 и 21:11 и затвориха третата част с разгромното 25:13. В четвъртия гейм левскарите не позволиха повече обрати и завоюваха умерено с 25:19 и 3:1.

Най-полезен за Левски бе Иван Панков с 23 точки (3 блока, 3 аса и 59% успеваемост в атака) за успеха. Трифон Лапков добави още 14 точки (1 блок, 2 аса, 55% успеваемост в офанзива и 57% положително посрещане) за триумфа. За отбора на Миньор Любослав Симонов се регистрира с 18 точки.

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача ЛЕВСКИ - МИНЬОР 3:1 - ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР