Волейболистите на Град (Белоградчик) записаха трета поредна победа в Западната

...
Волейболистите на Град (Белоградчик) записаха трета поредна победа в Западната
Коментари Харесай

Град с трета поредна победа в Западната група

Волейболистите на Град (Белоградчик) записаха трета поредна победа в Западната група на Висшата лига. Воденият от Красен Христов отбор се наложи като посетител над Етрополе с 3:1 (20:25, 27:25, 22:25, 15:25) в дуел от 12-и кръг.

Играчите от Белоградчик взеха реванш за провалянето от четвърти кръг с 1:3 гейма.

Град е пети с 12 точки (5 победи, 6 загуби) , етрополци са трети в таблицата с 20 точки (7 триумфа, 4 поражения) .

Срещата стартира равностойно, след което състезателите от Северозапада поведоха. Доминацията им се резервира до края и те излязоха напред в резултата. Впоследствие момчетата на Васил Василев поеха самодейността, като съумяха да удържат темпото до края макар равностойна игра на моменти.

В идващите две елементи Град още веднъж бе по-добрият тим и записа първата си триточкова победа за сезона.

С безапелационното си показване в групата продължава Сливнишки воин (Сливница) . Воденият от Мартин Стоев надигра като посетител ВК Софийски университет с 3:0 (25:17, 25:16, 25:23) .



Сливничани са решителен водач в класирането с 33 точки (11 победи) , СУ е четвърти със 17 точки (5 триумфа, 6 поражения) .

Момчетата на Мартин Стоев бяха изцяло преобладаващи в дуела, като само в края на третата част позволиха противника да стигне до равнене. След това обаче съумяха да затворят чисто срещата, въпреки и с минимална преднина.

Категоричен триумф означи и съставът на Звездец (Горна Малина) , който победи Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:20, 25:16, 25:20) .

Волейболистите на Иван Генков са седми в таблицата с 9 точки (3 победи, 8 загуби) , Ботев е осми с 3 точки (1 триумф, 10 поражения) .

Тимът на Миньор (Перник) пък надви като посетител над ВК Люлин с 3:2 (25:16, 23:25, 25:22, 23:25, 15:9).



Волейболистите на Асен Асенов са втори в таблицата с 24 точки (8 победи, 3 загуби) , Люлин е шести с 14 точки (4 триумфа, 7 поражения) .

В първата част гостите преобладаваха и поведоха, като резервираха възходящия темп съвсем до края на втория гейм. Столичани направиха поврат и изравниха резултата. Третата част мина с игра на амплитуди, само че перничани съумяха да вземат своето и да оформят задатък.

Идентично се разви и четвъртият гейм, само че люлинци останаха в играта след минимална разлика.

В тайбрека Миньор стартира стремително и не разреши на противника да противодейства изключително.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР