Военноморските сили съобщиха, че по време на обследването с вертолет

...
Военноморските сили съобщиха, че по време на обследването с вертолет
Коментари Харесай

ВМС не са открили плаващи мини по крайбрежието ни

Военноморските сили оповестиха, че по време на обследването с вертолет и транспортен съд на регионите, за които са били подадени сигнали за миноподобни обекти, плаващи мини не са били открити.

Прекратена е интервенцията на Военноморските сили за откриването им, продължава воденето на наблюдаване и от време на време проучване на морската повърхнина от въздуха.

Военноморските сили са направили разузнаване и проучване след получен сигнал за видяна мина в Черно море, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата, представени от БНР.

Бил е открит плаващ железен обект при огледа с боен хеликоптер в региона на 37 благи източно от нос Галата, но той не е арсенал, заяви Министерството на защитата във връзка сигнал от турски транспортен съд, че на въпросното място е допустимо да плава безотговорно морска мина.

Вчера по данни на Морския избавителен координационен център - Варна е била получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд „ ТОМРИЗ-А “ е подал сигнал за видяна мина към 06.00 часа (българско време), на към 37 морски благи изток – югоизток от нос Галата.

Корвета от състава на военноморските сили със специфична група на него е била изпратена на мястото, посочено от турския транспортен съд и го обследва подробно.

Същевременно хеликоптер от морската авиобаза " Чайка " е направил дейности по разузнаване и проучване на региона, само че към този момент се е върнал в авиобазата, защото единственото, което е разкрил, е плаващ железен предмет, който не е мина.

Засега инспекциите в региона не са открили различен плаващ обект, оповестиха от военноморските сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР