Военноморските сили на Южна Корея, САЩ и Япония започнаха първите

...
Военноморските сили на Южна Корея, САЩ и Япония започнаха първите
Коментари Харесай

САЩ, Япония и Южна Корея тренират засичане на севернокорейски подводници

Военноморските сили на Южна Корея, Съединени американски щати и Япония започнаха първите си тристранни учения за битка с подводници от пет години насам, откакто Северна Корея възобнови тестванията на балистични ракети, оповестява " Асошиейтед прес ".

Последните пет - първите сходни проби за един месец, бяха осъществени директно преди и след вчерашната аудиенция на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в Южна Корея, потвърждаща " стоманения " ангажимент на Вашингтон към сигурността на неговите азиатски съдружници.

Еднодневните маневри по източното крайбрежие на Корейския полуостров имат за цел да се оправят с натиска на Северна Корея да усили капацитета си да изстрелва ракети от подводници, показват от южнокорейския военен флот.
 Северна Корея още веднъж изстреля балистични ракети Обновена
Северна Корея още веднъж изстреля балистични ракети

Вицепрезидентът на Съединени американски щати е на посещаване в Сеул

През последните години КНДР строи все по-големи подводници, в това число и нуклеарна, а също организира проби на усъвършенствани ракети, които могат да бъдат изстрелвани от тях. Това безпокои противниците на Пхенян, тъй като засичането на ракети е по-трудно, когато те са изстреляни под вода.

В края на предходната седмица южнокорейски представители заговориха за признаци, че Северът е подготвен за пробно изстрелване на ракета от подводница.

Днешните военни учения включваткакто и разрушители на трите участващите страни. Те ще отработват търсене и следене на подводница на Съединени американски щати, която ще играе ролята на севернокорейска.
 КНДР се разгласи срещу военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати
КНДР се разгласи срещу военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати

Счита ги за предизвикателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР