Военният пилот Спас Спасов даде разяснения за случая с намерения

...
Военният пилот Спас Спасов даде разяснения за случая с намерения
Коментари Харесай

Военен пилот с нови разкрития за дрона

Военният водач Спас Спасов даде уточнения за случая с планове дрон край Тюленово. Той съобщи, че мината на дрона е била в стационарно състояние, както стотици такива стоят до хората, които обслужват минохвъргачки.

" В случая няма нищо рисково от стациониращия обект. Мината е била сложена нескопосано върху дрона – виси тел, като че ли е провокация. Тя може да пристигна от страната на агресор или от поддръжници у нас. Повече притегля на дрон, довлечен от течение ", съобщи Спасов, предава NOVA.
-->
" Чрез радиоелектронно устройство му е развалено ръководството, паднал е плоско във водата и по тази причина не се е взривил. Под 7 градуса, в случай че е ударът боеприпасът не се взривява, би трябвало да има преден конфликт с обект ", изясни той пред Нова телевизия.

Взривиха 82-милиметровия арсенал върху дрона, открит край Тюленово

По думите му сходни муниции са намирани в обособени региони през годините.

" Има ясни правила по какъв начин се работи. От доста години формирования обезвреждат взривни устройства, които са откривани на разнообразни места. Хората знаят тъкмо и по какъв начин да вършат. Не си припомням да е имало случай с работещите по премахване на даден арсенал. Ако той не е толкоз рисков, специалистите могат да се приближат, както са решили в тази ситуация ", счита генералът.

" Устройства като дрона край Тюленово може и в бъдеще да се намират покрай нашата граница на морето, довлечени от течения. При сигнал за такива, жители не трябва да се приближават до тях, а да се отдели регионът и да се чакат експерти, които се занимават с неутрализиране на взривни устройства, сподели още Спасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР